DOBBELT DRAMMENSK: Mads Hansen og Ronny Johnsen var gjester hos Lindmo på NRK fredag kveld. Kongsberg-klovn Viggo Venn (i midten) var også blant gjestene.

Mads og Ronny frontet Rett Fram i beste sendetid

Fortalte om organisasjonens julegaveaksjon og arbeid for fattige barnefamilier på «Lindmo». - Det siste året savner sidestykke, sa Ronny Johnsen om pågangen fra vanskeligstilte.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Bakgrunnen for besøket var Mads Hansens mye omtalte julegave-spleis som samlet inn i overkant av seks millioner kroner til Rett Fram Opplevelser i fjor. Nå er planen å dra i gang samme aksjon i år, bekrefter Hansen.

Skal vi tro organisasjonsleder Ronny Johnsen har behovet aldri vært større.

- Vi ser jo at barnefattigdommen har økt år for år, men det siste året mangler sidestykke, poengterte Johnsen og sa at det er helt vanlige folk i vanlige jobber som ikke lenger har råd til å gi barna sine en verdig julefeiring.

Rett Fram organiserer julefeiring med mat og pakker for hundrevis av lokale familier i løpet av desember.

- Det er 120.000 barn som ikke får i seg nok mat hver uke i Norge fordi foreldrene ikke har råd. I en julehøytid blir det selvfølgelig ekstra krevende også følesesmessig, sa Johnsen i sendingen.

Og la til:

- Det blir ikke 120.000 kule ungdommer av 120.000 barn som vokser opp i fattigdom. Vi vet at det går i arv, og jeg synes vi gjør for lite. Det er på tide at folk våkner, sa Johnsen (bildet) med klar adresse til politikerne.

KLART FOR PAKKEDUGNAD: Hvert år bruker Rett Fram store summer på å kjøpe og pakke inn julegaver som fordeles på trengende barn i Drammen.

- Redder jula for enormt mange

Lindmo ville vite hvorfor fersk «Maskorama»-deltager Mads Hansen engasjerer seg for nettopp Rett Fram - i tillegg til at Johnsen og Hansen, begge fra Drammen, kjenner hverandre fra tidligere.

- Det er en liten organisasjon og jeg vet hvor mye hver krone betyr. Du kan nesten følge den hundrelappen du gir og se hva pengen brukes til. Det har jeg selv sett når jeg har vært med på dette og sett reaksjonene. Jeg brenner for at barn skal få feire jul, og dette redder jula for enormt mange, sa Hansen.

I tillegg til å donere penger har Hansen også følgende oppfordring til de som kan:

- Bidra som frivillige for Rett Fram med å pakke inn gaver og kjøre ut til de som trenger det. Behovet er stort.

Ronny Johnsen ble spurt om drivkraften til å holde på med det han gjør, og fortalte at han selv fikk erfare hvordan det er å ha dårlig råd i barndommen.

- Jeg synes det er grusomt at folk har så vondt som de har det nå, og det provoserer. Engasjementet og tilbakemeldingene vi får er det som driver oss, sa Johnsen

Powered by Labrador CMS