Påverud overbeviste i 24-timersløp på Spa:
- Mitt beste noensinne!

Full klaff for Marcus Påverud (21) i sesongens høydepunkt på GT3-kalenderen.

Publisert Sist oppdatert

BELGIA: Marcus Påverud endte opp som beste fører i det italienske VSR-teamet under 24 timers løpet på Spa Francorchamps denne helga.

Påverud kjørte raskeste rundetid av samtlige åtte førere på teamets to biler, og la grunnlaget for at hans Lamborghini Huracan kunne kjøre inn som nummer 21 totalt av 66 startende biler - og nummer 4 av 18 biler i klassen Silver Cup i det som er sesongens største og viktigste løp for GT3-bilene.

- Jeg hadde en målsetting om å være raskeste fører på teamet, og totalt sett ble dette mitt beste løp på dette nivået noensinne. Det var rett og slett utrolig moro å kunne kjempe med proff-førerne spesielt i nattemørke, forteller Påverud.

Nesten alt gikk på skinner gjennom 24 timer med tøff konkurranse.

- Jeg fikk en snurring da en konkurrent traff meg i hårnålsvingen etter startlangsiden, men tapte ikke mer enn et halvminutt på det. Teamet gjorde også en kjempeinnsats og sørget for at bilen gikk som en klokke gjennom hele løpet, sier Marcus Påverud.

Raske runder

Påverud gjennomførte løpet med Baptiste Moulin fra Belgia, Michael Dørrbecker fra Mexico og Mattia Michelotto fra Italia som lagkamerater, men det var 21-åringen fra Lier som ble «ankeret» på bilen med rask og jevn kjøring i til sammen sju timer av den totale løpsdistansen.

Da Påverud tidlig søndag morgen kjørte inn til rundetiden 2.19.25 på den sju kilometer lange banen sørget han også for å få den raskeste rundetiden av alle de åtte førerne på VSR-teamets to Lamborghini-biler.

Beste rundetid som ble oppnådd i løpet totalt var 2.17.76, altså bare halvannet sekund raskere enn det Marcus klarte å oppnå.

Fornøyd teamsjef

- Jeg kunne nok kjørt enda fortere om det hadde vært nødvendig, for etter hvert fikk jeg skikkelig flyt på kjøringen. Men de siste timene av løpene kjørte vi kontrollert for å unngå uhell og sikre en god plassering. Teamledelsen med tidligere Formel 1-fører Vicenzo Sospiri var forøvrig kjempefornøyd med de vi klarte å oppnå, sier Påverud.

Det blir nå en pause for racingtalentet fra Lier til første helg i september, da neste løp i GT World Challenge Europe kjøres på Hockenheim i Tyskland. I månedsskiftet september/oktober kjøres finalen i mesterskapet på Circuit de Catalunya utenfor Barcelona i Spania.

- Jeg kjenner det godt i kroppen etter et døgn på Spa, men kunne gjerne satt meg i bilen igjen neste helg om det hadde vært mulig. Fysisk taklet jeg dette helt fint og motivasjonen er på topp etter herlig helg på Spa, sier Marcus Påverud.

Powered by Labrador CMS