ANNERLEDES DAG PÅ JOBBEN: Heldigvis for avdelingslederen som skal stå her hele skoledagen er det pent vær.

Nå er pride-flagget heist på Fjell - må ha stående flaggvakt

Mens flagget skal vaie hele uka de fleste andre skoler, velger Fjell barneskole å kun ha én dag med flagging - og med streng bevoktning.

Publisert

FJELL: Da DRM24 var innom skolegården før lunch tirsdag stod en avdelingsleder parat ved flaggstanga og holdt vakt i gul vest. Noe tidligere på dagen hadde den offisielle prideflagg-heisingen skjedd, men uten elever tilstede i skolegården.

Flagget fikk bare henge opp noe minutter av gangen før det gjentatte ganger ble revet ned i fjor - og skolen, som egentlig skulle flagge hele juni, fikk knapt flagget i det hele tatt ettersom flaggstanga ble ødelagt.

Med fjorårets erfaringer friskt i minne har derfor skolen tatt grep for å unngå uønskede hendelser på nytt, får DRM24 opplyst.

- Nå er jeg ny på skolen, men med tanke på hva som skjedde i fjor bestemte vi i år at vi kun skulle flagge en dag, og ha en flaggvakt for å være føre var. Vi har også hørt litt på FAU som har hatt en blandet holdning til dette, uttaler rektor Eva Solberg til DRM24.

I fjor uttalte FAU ved Fjell skole at de hadde advart mot pride-flagging ved skolen fordi det har vært såpass stor motstand mot dette.

Holder barna hjemme fra skolen

Kommunen har bestemt at den såkalte mangfoldsuka også i år skal markeres med pride-flagging, men at det er opp til den enkelte skole hvordan de gjennomfører opplegget.

Ved Fjell skole har man ifølge rektor valgt et «tilpasset opplegg».

- Vi følger det kommunen har bestemt, men vi har ingen felles markering og har heller et tilpasset opplegg for hvert enkelt trinn med tanke på hva vi tar opp i klasserommet.

Ifølge rektor er det kommet inn flere søknader om fritak for undervisning denne uka, men ikke mange. Hvor stort fraværet er tirsdag i forhold til vanlig har ikke Solberg oversikt over foreløpig. Det er også flere foreldre som har ytret seg negative til mangfoldsuka, ifølge rektoren.

- Mye av dette munner nok ut i frykt, men hva dem er redde for vet jeg ikke helt bestandig. Men utifra nesten 500 elever er det ikke snakk om mange. Med tanke på fjoråret er jeg positivt overrasket i år, sier Solberg.

Hun forteller at skolen vil være åpen om utfordringer de måtte ha.

- Vårt fremste våpen skal være informasjon, og det har vi også vært nøye med overfor foreldre, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS