KLIPPET NED: Pride-flagget fikk ikke henge mange minuttene før elever nok en gang ødela snoren. Her fotografert tirsdag kveld.

Pride-flagget på Fjell revet ned - igjen

Da Fjell skole tirsdag heiste Pride-flagget på nytt, en knapp uke etter at flaggstangen ble ødelagt under Pride-markeringen, fikk det ikke henge lenge i fred.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Det bekrefter konstituert rektor Tonje Gaukstad Baardsen overfor DRM24 tirsdag kveld. Denne gangen skal flagget ha blitt regelrett klippet ned på dagtid mens det var undervisning på skolen.

- Det dreier seg om sabotasje i skoletiden fra en elev. Vi behandler og følger opp dette som en elevsak, sier Gaukstad Baardsen.

Mens flaggstang-snora denne gangen skal ha blitt klippet over og ikke lenger kan brukes, skal selve flagget være inntakt. Ifølge rektor er det det samme flagget de fortsatt bruker, som skal ha fått hard medfart forrige uke.

Nok en gang er det ifølge rektor planen å heise flagget på nytt. Når de får til det er imidlertid høyst usikkert, da flere andre skoler som også sliter med samme fenomen står foran i køen på reperasjonsarbeider.

Tar opp saken i hovedutvalget

Leder i hovedutvalget for Oppvekst og Utdanning i Drammen kommune, Cathrin Janøy (MDG), sier til DRM24 hun vil sette prideflagg-situasjonen på agendaen i onsdagens hovedutvalgsmøte.

- Det er utrolig trist at dette har blitt situasjonen. Vi vil ikke ha det sånn. Det er derfor naturlig å sette det på agendaen i forhold til hva dette betyr for drammensskolen. I en måned vi skal feire mangfoldet vil mange kunne føle seg rammet, derfor må vi løfte opp dette, sier Janøy.

- Hva tenker du om å iverksette tiltak for å få bukt med problemet?

- Jeg tenker ihvertfall at vi ikke kan gjøre noe annet enn å fortsette å flagget. Jeg vet at kommunalsjefen jobber for å få hengt opp flagg der de er revet ned. Ellers er det naturlig at den enkelte skole tar tak i dette med sine elever.

Janøy poengterer at man sikkert vil «gjøre seg noen erfaringer denne måneden».

- Ved å fjerne flaggene så har vi tapt. Vi skal vinne denne kampen. Ved å slutte å flagge gir vi etter for disse kreftene, sier Janøy.

- Falitterklæring

Lavrans Kierulf (Frp) mener at situasjonen nærmer seg en total fadese.

- Det er dessverre en fallitterklæring at flaggingen ikke kan gjennomføres på en ordentlig måte. Vi må sette oss ned å finne ut hvordan dette kan fungere i fremtiden, sier Kierulf til DRM24.

Han stiller spørsmålstegn ved om man skal være nødt til å bruke masse ressurser på vakthold og utgifter til reperasjoner.

- Det blir selvfølgelig feil om skolene ikke skal kunne bruke disse flaggene, men vi må ta en evaluering på ressursbruken og om vi kan sikre dette bedre mot hærverk og uønskede hendelser. Uansett om man er uenig i om det skal flagges på denne måten er det uakseptabelt å herpisere flaggene på den måten vi har sett, sier Kierulf.

Powered by Labrador CMS