FORNØYD MENY-SJEF: Kjøpmann Morten Aannestad kan igjen ta i bruk den gamle hovedinngangen til butikken på Konnerud, som nå er under tak på første plan i parkeringshuset bak.
FORNØYD MENY-SJEF: Kjøpmann Morten Aannestad kan igjen ta i bruk den gamle hovedinngangen til butikken på Konnerud, som nå er under tak på første plan i parkeringshuset bak.

Nå kan Meny-kundene innta nytt parkeringshus på Konnerud

Etter en krevende byggeperiode er første fase unnagjort, og Meny på Konnerudsenteret ser nå lyset i enden av tunnelen etter hvert som parkeringssituasjonen blir bedre for kundene.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Foreløpig er det kun 30 plasser i første plan av parkeringshuset som står klart, men allerede i oktober skal parkeringshuset romme totalt 125 plasser over flere plan.

- Utfordringen vår nå er å gjøre kundene oppmerksomme på omleggingen etter at de har blitt vant til å bruke parkeringsplassen bak senteret. Det er mange som ikke har fått med seg at P-huset har åpnet, forteller kjøpmann Morten Annestad.

Parkeringshuset åpnet onsdag, og i løpet av tiden DRM24 var på stedet onsdag morgen hadde kun én bil funnet veien inn i parkeringshuset, hvor det er gratis parkering i inntil en time og med inngang rett inn i butikken.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Den gamle hovedinngangen til Meny på Konnerud er nå tatt i bruk, før den skal flyttes noen meter til venstre på et senere tidspunkt.</span>
Den gamle hovedinngangen til Meny på Konnerud er nå tatt i bruk, før den skal flyttes noen meter til venstre på et senere tidspunkt.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GOD PLASS:</span> Ingen fare for parkeringsbulker for denne kunden.</span>
GOD PLASS: Ingen fare for parkeringsbulker for denne kunden.

- Gått bedre enn fryktet

Aanestad fryktet det verste da den store parkeringsplassen foran Konnerudsenteret ble stengt for det gigantiske byggeprosjektet Konnerud Panorama i fjor høst.

- Det er nesten for lite parkering som det er i dag, spesielt fredag og lørdag. Og nå må vi greie oss med under halvparten - i tillegg til at kundene må ta trapp eller heis. Det blir lite moro, uttalte Aannestad den gangen.

Meny-sjefen forventet an halvvering av omsetningen som følge av parkeringskaos, men nå kan han fortelle at kundeflukten har vært mindre enn fryktet.

- Vi har åpenbart lojale kunder, og det setter vi stor pris på. Det er bare å rette en stor takk for at de holder ut under byggeperioden, sier Aannestad.

Verre gikk det for Coop Extra, naboen som fikk istedenfor kundeflukt fra Meny opplevde å bli gjemt bort bak byggeprosjektet og besluttet å stenge dørene i månedskiftet april/mai.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">IKKE FERDIG: </span>Det er fortsatt midlertidige løsninger, men det er nå tilrettelagt for både gående og kjørende besøkende inn til Meny-inngangen i parkeringshuset</span>
IKKE FERDIG: Det er fortsatt midlertidige løsninger, men det er nå tilrettelagt for både gående og kjørende besøkende inn til Meny-inngangen i parkeringshuset
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FLERE PLAN: </span>Parkeringshuset skal gå over flere plan, både over og under bakken.</span>
FLERE PLAN: Parkeringshuset skal gå over flere plan, både over og under bakken.

Den siste tiden har det også åpnet ny sportsbutikk i 2. etasje på senteret, og flere aktører skal inn i løpet av året.

Når byggeprosjektet er fullført, skal også Kiwi flytte fra Jarlsbergsenteret og inn i det nye bygget. Helt på toppen kommer leilighetene i det omdiskuterte prosjektet, som har hatt hurtig og svært synlig fremdrift i løpet av den første byggeperioden. Prosjektet med leiligheter skal stå klart i andre halvdel av 2023.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SKYTER I VÆRET:</span> Konnerud Panorama tar form, og mye har skjedd siden det her var flat parkeringsplass for drøye halve året siden.</span>
SKYTER I VÆRET: Konnerud Panorama tar form, og mye har skjedd siden det her var flat parkeringsplass for drøye halve året siden.

-

Powered by Labrador CMS