
Pangstart for Drammens nye delikatesse-drømmedisk
Ferske fristelser i form av kjøtt, fisk, ost og spekemat lokker drammenserne til byens nye delikatesseforretning. Med kulinariske godsaker i den 18 meter lange kjøledisken - og matentusiaster bak.
DRAMMEN: Øvre Torggate 18, hjørnelokalet ut mot Gamle Kirkeplass, er blitt det nye valfartsstedet for folk med interesse for kvalitetsmat og spesialiteter. Og de med sans for en tradisjonell delikatessebutikk.
Morten Sire fra Hansens Røkeri og Axel Andersen fra slakteribedriften står bak byens nye delikatesseforretning. De kjøpte de gamle forsikringslokalene, og har brukt mer tid og penger enn de forestilte seg på ombygging.
Men i slutten av mai åpnet de en topp moderne spesialbutikk, og tilstrømningen så langt har vært svært god. En helt nødvendig køautomat er nå i bestilling.
Kaffe og gode sko
Øyvind Storlien, en veteran i kjøkken- og restaurantbransjen, ble headhuntet til butikksjef for nystartede Hansen & Andersen. Han har styrt kjøkkenet på Kings og Bristol i Drammen og kommer nå fra Opsahlgården i Kongsberg.
- En god porsjon kaffe når dagen starter og gode sko. Det er viktig for en lang dag bak disken. Alle ferskvarene er på kjølelageret om natten, så vi starter dagen med å legge utvalget opp i kjøledisken, sier Storlien som vanligvis låser seg inn halv sju på morgenkvisten og runder av 12 timer senere.
- Vi merker en økende interesse for mat. Folk søker kunnskap og leser seg opp, prøver nye ting og varianter av kjente innslag. Og vi bidrar gjerne med våre erfaringer.
Han er ganske altetende i matveien, men har en forkjærlighet for langtidsstekt ytrefilet. Med fettet i behold.
- Mye av smaken sitter i fettet, påpeker han.
- Marmorert kjøtt er stikkordet for en vellykket smaksopplevelse.
Havets mangfold
- Nå er det makrelltid. Og snart kommer villaksen fra Vestlandet, kanskje allerede til helgen. Men vi har mye spennende.
- Hva med lysing, en underkjent rovfisk som er en delikatesse ikke alle er klar over. Eller kveite? spør Alf Petter Berg, som har overoppsynet med fiskeavdelingen.
Fiskeforsyningen kommer i hovedsak fra Hansens Røkeri. Og nå forbereder de fredagen - toppdagen for kundebesøk og utvalg i byens lengste delikatessedisk.
LES OGSÅ:
- Det er sånn internasjonal festival full av mat og dans og greier
Legenden har gjenoppstått - og pølsesjarmen er fortsatt inntakt



