Ny Vinnes-bru i det blå: - En stor strek i regningen

Buskerud fylkeskommune gikk i januar ut og informerte om at en midlertidig gang- og sykkelbru skulle være på plass ved Vinnes i løpet av et par måneder. Slik har det ikke gått.

Publisert Sist oppdatert

VINNES: Det skriver Buskerud fylkeskommune selv på sine nettsider fredag. Statens Vegvesen får skylda.

Hovedutvalget for samferdsel vedtok i januar i år at Vinnes bru skulle rives, og natt til fredag 16. februar ble brua revet.

Etter vedtaket i hovedutvalget tok fylkeskommunen kontakt med Statens vegvesen med spørsmål om å leie en midlertidig bru. Vegvesenet skulle også planlegge det tekniske rundt den midlertidige brua, og var på befaring i begynnelsen av februar.

I begynnelsen av mars fikk fylkeskommunen beskjed om at Vegvesenet allikevel ikke hadde kapasitet til å se på prosjektet på en stund, ifølge fylkeskommunen.

– Det er en stor strek i regningen at Vegvesenet allikevel ikke kunne ta oppdraget. Etter den nedslående beskjeden, fikk vi forholdsvis raskt tak i en konsulent som kan hjelpe oss videre med prosjektet og en ny leverandør av brumateriellet, sier Svein Fossen, bruforvalter i Buskerud fylkeskommune.

Prosjektet må inn til godkjenning i Vegdirektoratet. Hvor lang tid Vegdirektoratet vil bruke på å godkjenne tiltaket er vanskelig å anslå, ifølge fylkeskommunen - og dermed er prosjektet, både med ny og midlertidig bru - foreløpig i det blå.

Powered by Labrador CMS