Nye forsinkelser og mer støy fra bybru-arbeidene

Varsler støyende arbeider frem til 11. mars - også på kveldstid.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Det er i perioden 1. februar til 11. mars gitt forlenget tillatelse til støyende arbeid på kvelden i forbindelse med bygging av ny bybru, opplyser Drammen kommune.

Opprinnelig skulle de støyende arbeidene være ferdig til jul, før de igjen ble forlenget ut januar. Nå er det altså ytterligere forsinkelser som medfører en enda lenger periode med pæle-arbeider i elva.

- Mengden støyende arbeider øker ikke, men på grunn av utfordringer med innlekking av grunnvann i peler må det injiseres/støpes i overgang peler og fjell på 70 meters dybde under elvebunn. Det medfører at arbeidet totalt sett tar lengre tid, uttaler prosjektleder Maria Algers Bakken i Drammen kommune.

Det er elvefundamentet nærmest Strømsø som jobbes med denne vinteren.

Til 23.00 på kvelden

Peleentreprenøren har bemannet opp, og startet med kveldsskift fra mandag 9. januar.

– Entreprenøren vil prøve å legge til rette for at det mest støyende arbeidet utføres på dagtid, men nå har vi muligheten til å ramme og bore etter klokka 19 dersom det er kritisk for fremdriften, sier Algers Bakken.

Det støyende arbeidet kan foregå i tidsrommet fra klokka 19.00 til 23.00 på kvelden i hverdager, og fra klokka 07.00 til 19.00 på lørdager.

– Noen kvelder vil det også bli planlagt å ikke utføre støyende arbeider. Da blir støybelastningen i området mindre, forklarer prosjektlederen.

Det vurderes også nattarbeid, da det etter hvert skal monteres og støpes inn stålkjerner i rørene. Det vil ikke utføres støyende arbeid om natta (klokka 23-07).

Bragernes neste

Det planlegges også støyende arbeid med spunt på Bragernes (spunt er en støttekonstruksjon for å holde løsmasser unna når man graver på land og i vann).

Dette arbeidet blir på dagtid og starter opp i løpet av første halvdel av februar.

- Støynivåer følges opp med støymålere på flere aktuelle bygninger, opplyser Drammen kommune.

Powered by Labrador CMS