En gedigen flause

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: At Brakersjef Terje Naastad her i DRM24 skryter av seg selv og sitt vedtak om å stanse alle bussruter i Drammen og nedre Buskerud mandag viser etter min mening total mangel på respekt for alle de reisende i disse områdene som er blitt rammet av Brakars misforståtte «kundevennlighet». Dette er ikke første gang sjefene i Brakar ikke synes å skjønne at Braker er til for kundene sin skyld og ikke omvendt. Sjefene i Brakar har etter min mening gjort ansvarsfraskrivelse til sitt varemerke.

Tenke seg til at en leder for et stort dominerende busselskap kan få seg til å kalle, det at ingen busser går i Drammen og store deler av Buskerud, som en suksess! Det er ikke til å fatte. Jeg har trodd at det nettopp er punktlighet og fremkommelighet som har vært argumenter for å få folk til å kjøre kollektivt.

Samfunnsansvar er et ord jeg ikke tror ledelsen i Brakar kan ha hørt om

Jeg vil gå så langt som å kalle Brakarledelsens avgjørelse om å stanse bortimot all busstrafikk mandag som en gedigen flause og utelukkende som et bekvemmelighetsvedtak for seg selv. Mens andre yrkesgrupper og bedrifter som jobber med kunder gjør alt som står i deres makt for å utføre det arbeidet de er satt til å gjøre, trekker altså Braker ledelsen seg heller tilbake til sine varme og gode kontorer og overlater alle de problemene som en busstopp fører med seg til den enkelte kunde eller den enkelte bedrift, som ikke får sine ansatte på jobb, eller til skolemyndighetene som får problemer med skoleskyssen.

Når selskapet i tillegg har busser som ikke kan lades fordi de får snø på taket og som ikke kommer frem på glattisen fordi de ikke har hjulbrønner som har plass til kjettinger på hjulene, skjønner jeg at Brakarsjefen betegner full busstans som en suksess.

Vi andre kaller det pinlig og flaut.

Samfunnsansvar er et ord jeg ikke tror ledelsen i Brakar kan ha hørt om. For meg er samfunnsansvar blant annet å yte litt ekstra når vanskelige situasjoner oppstår, ikke stikke av med halen mellom bena i påvente av at noe vanskelig kanskje kan skje.

Jeg er heller ikke særlig imponert over fylkesskolemyndighetens vedtak om å stenge alle de videregående skolene på mandag. Riktignok forstår jeg at det kunne bli vanskelig for en del elever å komme seg fram når skolebussen ikke går, men jeg skjønner ikke at det dermed skulle være nødvendig å stenge alt helt ned. Det holder ikke, etter min mening, for fylkesskolesjefen å gjemme seg bak Brakars bekvemmelighetsvedtak.

Jeg har ikke sett at noen andre bedrifter i distriktet har gjort det samme, selv om mange av de ansatte til daglig bruker bussen for å komme seg til og fra arbeid, og ikke har en jobb der hjemmekontor er en aktuell mulighet.

Ikke alt har imidlertid gått galt i disse vanskelige værdagene. Fra mitt ståsted er det viktig å gi ros til alle ansatte, både ledelsen og de utegående/kjørende brøytemannskapene i Drammen kommune, som har sørget for å holde kommunens gater åpne.

Til tross for advarsler har jeg nemlig vært en av dem som har brukt bil i Drammen både onsdag i forrige uke og nå mandag. God brøyting, god strøing og salting samt rask åpning av tette sluk er det som har møtt meg.

Godt jobbet til alle dere i Drammen kommune, og samarbeidende entreprenører, som har gjort en utmerket jobb med å holde så mye som overhodet mulig av samfunnsmaskineriet og veinettet i kommunen i gang.

Powered by Labrador CMS