KONNERUDBAKKENE: Her blir det trolig skøytebane mandag. Linje 21, 22 og 24 vil derfor være blant busslinjer som ikke betjenes.

Innstiller alle busslinjer som går opp i høyden mandag

Beredskapsaktørene har lørdag ettermiddag krisemøte om det varslede været. Brakar varsler massive innstillinger mandag - hvor de aller fleste busslinjene som ikke går nede på flata i drammensområdet tas ut av trafikk.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Lørdag klokken 16.00 samles fylkeskommunene og statsforvalterne i Buskerud, Akershus og Østfold til krisemøte med Statens Vegvesen og beredskapssjefer i kommunene til møte med kollektivselskapene.

Brakar varsler omfattende inntillinger fra mandag morgen som følge av det varslede været med oransje farevarsel. Fra før er alle skoleruter innstilt

- Så vidt meg bekjent er dette noe vi aldri har gjort tidligere i dette omfanget. Alle busslinjene som går opp i høyden innstilles, mens vi forsøker å holde busstrafikken nede på flata fra Svelvik til Mjøndalen i gang, sier driftssjef Terje Njaastad i Brakar til DRM24.

Unntaket er byens mest trafikkerte busslinje, linje 3, hvor behovet for transport opp og ned til Fjell er stort. Linjen er også beryktet for mye problemer og innstillinger når føret er vanskelig, derfor har Brakar forsøkt å legge en plan for å allikevel betjene ruten til en viss grad.

- Det blir ikke kjørt leddbusser eller vanlige bybusser, men andre busser med større plass i hjulbuene og plass til gammeldagse piggkjettinger som man ser på lastebiler. De lettkjettingene som brukes på bybussene vil virke mer som meier på dette føret. Piggkjettingene graver seg mer ned i isen som er varslet, sier Njaastad.

Bussene til Fjell vil altså ikke følge vanlig ruteplan, og kapasiteten er redusert. Bor du på Konnerud, i Underlia, Strøtvet, Austad/Drafnkollen, Åsen, Bera, Sankthansberget/Hedensrud, Åskollen/Knivåsen, Stenseth/Hovjordet eller Lierskogen/Tranby og Sylling bør du heller ikke regne med at bussen kommer mandag morgen og formiddag.

PÅ GLATTISEN: Det er slike situasjoner Brakar vil unngå mandag,

Ber publikum følge med på nyheter og oppdateringer

Brakar kan imidlertid ikke utelukke at enda flere linjer vil bli innstilt, og oppfordrer publikum til å følge med på informasjon og trafikkmeldinger på hjemmesidene og Facebook.

- Det blir massive innstillinger i hele fylket med unntak av Hallingdal. Årsaken er summen av ting som slår til samtidig med tanke på været. Tette sluk som gjør at vannet som kommer heller ikke har noe sted å gjøre av seg kommer også til å påvirke. Med et slikt regnvær som varslet kommer det heller ikke til å bli mulig å salte og strø og gjøre alt på en gang.

Han har følgende oppfordring:

- De som bør være ute på veiene mandag morgen er først og fremst de som jobber med å holde veiene åpne, samt de som jobber for å redde liv og helse. Andre bør holde seg unna, og vi skal ihvertfall bidra til at bussene ikke sperrer trafikken, sier Njaastad.

Han forteller at alle berørte aktører nå forbereder seg så godt som mulig.

- Man sier ofte at det ikke er noen voksne hjemme når ting går galt, men det siste døgnet har det ihvertfall vært mange voksne på jobb.

KAN BLI KAOS: Slik så det ut i Konnerudbakkene med underkjølt regn i ettermiddagsrushet i januar 2017. Totalt kaos med biler og busser som seilet rundt på glattisen.
Powered by Labrador CMS