KJØRTE SPESIALBUSS: Her øverst i Austadveien skapte holkeføret trolig den største utfordringen for de bussene som gikk mandag morgen, men takket være shuttle-buss med piggkjetting gikk det allikevel knirkefritt.

Brakar om buss-innstillingene:
- En suksess

Brakar mener man ikke overreagerte, til tross for at vær og føreforhold ble mindre utfordrende enn man trodde - og flere busslinjer trolig kunne vært kjørt.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Mandag morgen ble forhåndsvarslet som en av de mest krevende vær-dagene i manns minne, men i løpet av morgentimene ble det fort klart at det store kaoset uteble. 

Verken busser (de som gikk) eller biler ble stående på kryss og tvers over hele byen som fryktet. Hovedveiene var stort sett bare og sideveiene godt strødd. Samtidig var de aller fleste busslinjene i Drammen innstilt fra mandag morgen til mandag ettermiddag før ettermiddagsrushet.

- Det har i det store og hele gått bra. Mange har nok tatt til seg de beskjedene som kom, og det har vært ganske stille i trafikken. Færre trafikanter gjør også at det går bedre, sier driftsjef Terje Njaastad i Brakar til DRM24.

Han påpeker også at overgangen til mildværet gikk mer knirkefritt, og at dette kombinert med en heroisk innsats fra entreprenørene på veiene ført til at man i sum fikk en god avvikling av trafikken mandag morgen.

- Dere har ikke overreagert ved å innstille så mange busslinjer i drammensdistriktet?

- Jeg føler ikke det. Nå ble det ikke kjøreforholdene så ille som det kunne ha blitt utifra hva vi la til grunn da vi tok beslutningen, samtidig som brøytemannskapene har gjort en kjempejobb. Så jeg er ikke med på at vi overreagerte selv om vi kanskje kunne kjørt noen busser til i Rosenkrantzgata, sier Njaastad.

Mindre is enn fryktet

Han påpeker at mildværet med temperaturøkning fikk en mer gradvis overgang fra lørdag til søndag, som antagelig gjorde at regnet som falt natt til mandag ikke frøs til is overalt, og man fikk mindre is enn forventet. 

- Det er summen av alle tiltak som har gjort at dagen har gått bra, og i det store og hele vil jeg betegne det som en suksess. Men når ting er normalisert vil vi selvsagt ha en evaluering i etterkant, sier driftssjefen.

Ifølge Njaastad er inntrykket at de fleste bussreisende hadde fått med seg innstillingene, selvom det er observert noen personer på holdeplasser hvor bussene ikke gikk.

- Det observerte jeg selv på vei til jobb, og da var det snakk om noen som ikke snakket norsk, så jeg har inntrykk av at det er snakk om et fåtall, sier Njaastad.

Powered by Labrador CMS