KJEMPET TIL SISTE SLUTT: Nå har også Arbeiderpartiet gitt opp forsøkene på alternativer og gratulerer konkurrenten som valgvinner. Her fra valgkampen og ordførerduell hos DRM24. Men kunne de to ha samarbeidet?

Monica erkjenner valgnederlaget - ønsker Kjell Arne lykke til

Høyre og Kjell Arne Hermansen er bare formaliteter unna å ta over ordførervervet i Drammen. For Monica Myrvold Berg venter fire år som opposisjonspolitiker og en drøm om å bli rektor. Og kanskje et comeback i 2027? 

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Sittende ordfører Monica Myrvold Berg og deler av den rødgrønne blokka har drevet hektisk og hard møtevirksomhet denne uka i et forsøk på å finne frem til løsninger om å beholde makta i byen, da samarbeidskameratene i Høyre, Frp og Krf manglet et mandat for flertall.

- Vi har sittet i forhandlinger hele uka og hatt mange runder med flere partier. Vi har snakket med mange og mange har snakket med hverandre. Jeg har opplevd at det har vært et sterkt ønske fra flere av de andre partiene å få til en løsning, selv om det eventuelt bare hadde blitt et valgteknisk samarbeid, sier Myrvold Berg.

Hun forteller at hun gratulerte Hermansen med et godt valg dagen derpå, men at hun ikke kunne gratulere han som ny ordfører før en avtale som sikret flertallet var på plass.

- Selv om vi visste det ville bli krevende har vi også et ansvar for å prøve å få til et flertall. Nå har jeg ringt han og gratulert, sier ordføreren, som sitter i jobben frem til 10. oktober.

Har tenkt på Høyre-samarbeid

Etter at slaget om makta nå er tapt avslører Myrvold Berg at hun ikke ville utelukket et samarbeid heller med Høyre, dersom forespørselen hadde kommet.

- Jeg må innrømme at jeg har tenkt tanken når det er så krevende å samarbeide med så mange partier, forteller ordføreren.

De to partiene blir av mange ansett som nærmere hverandre politisk i Drammen enn på nasjonalt plan.

- Det kom aldri vært formelle sonderinger, men hadde det hadde kommet en antydning kunne vi tatt en prat om det. Nå er det ikke sånn at det er noe jeg har gått og ønsket meg, og Høyre har vært veldig tydelig på det motsatte. Jeg håper de får satt en god retning til det beste for byen, sier Myrvold Berg.

Kjell Arne Hermansen på sin side uttaler til DRM24 på spørsmål om det samme at det etter valget var lite aktuelt utifra resutatet.

- Velgerne har gitt en tydelig beskjed og da må vi ta konsekvensen av det.

Tilbake i skolen

Nå venter en kombinasjon av jobb i drammensskolen og som opposisjonspolitiker for Arbeiderpartiet i kommunestyret for Monica Myrvold Berg.

- Jeg har permisjon fra jobben som avdelingsleder i drammensskolen, men hvor jeg ender opp er enda ikke klart. Den gamle jobben min er besatt. Samtidig er det ingen hemmelighet at jeg alltid har hatt en drøm om å bli rektor. Jeg tror ikke CV-en har blitt noe dårligere verken hva angår ledererfaring eller kriseledelse, sier Myrvold Berg - uten at vi skal tillegge det siste som en oppfatning av tilstanden i drammensskolen.

Utelukker ikke comeback

Hun forteller at valgresultatet ikke er noe personlig nederlag for henne.

- Det har aldri vært viktig for meg personlig å bli ordfører. Men jeg setter stor pris på alle personstemme og slengerne jeg fikk. Det er andre året på rad jeg fikk mest slengere og jeg synes det er veldig hyggelig at mange, også som stemmer på andre partier, åpenbart setter pris på jobben jeg har gjort, sier Myrvold Berg.

Hun er motivert for å sitte i opposisjon i det nye kommunestyret.

- Det kan bli krevende også for det nye flertallet, og vi får en god mulighet til å vise politikken vår i opposisjon. Jeg har vært tydelig på at jeg ikke ville være gruppeleder, men har 12 års erfaring i politikken i formannskap og hovedutvalg før jeg ble ordfører, så den eneste perioden jeg har vært heltidspolitiker er faktisk den siste.

At det har gitt mersmak er det liten tvil om, men om hun vil stille på nytt som ordførerkandidat i 2027, vil hun ikke svare bekreftende på nå.

- Det er for langt frem å ta stilling til foreløpig.

Powered by Labrador CMS