Ringrevene Ulf Erik Knudsen og Ståle Sørensen kjemper om det siste mandatet i årets kommunevalg

«Sluggerkamp» om den siste plassen i kommunestyret i Drammen

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Den foreløpig siste meningsmålingen for Drammen presentert i forrige uke viser samme klare tendens som tidligere når det gjelder stemmefordelingen ved kommunevalget i Drammen senere i høst. Høyre gjør det meget godt og Kjell Arne Hermansen ligger an til å overta ordførerkjedet fra Monica Myrvold Berg.

En annen interessant ting som er kommet lite frem ved målingen utført av Sentio for Drammens Tidende, er imidlertid kampen om den siste plassen i kommunestyret.

Ifølge bakgrunnstallene trenger FrP bare 37 flere stemmer enn ved denne målingen før de tar den siste plassen i kommunestyret fra «Folk i Drammen» og Ståle Sørensen.

Ifølge målingen vil det i tilfelle føre til at Høyre og Frp får rent flertall sammen i kommunestyret i Drammen.

Det er nå fire uker igjen til valget 11. september, og det vil være meget interessant å observere hvordan to av Drammens mest erfarende og hardtslående politikere, Ståle Sørensen og Ulf Erik Knudsen, vil bruke denne tiden.

Ved forrige kommunevalg var Ståle Sørensen den som fikk flest personlige stemmer, mens Fremskrittspartiet tydeligvis nå er i fremgang i Drammen.

Begge de to politikerne er ikke fremmede for å ta frem sluggeren i seg dersom de føler behov for det.

Det skal bli interessant se å hvem av de to «kamphanene» som fyller på med mest Møllers Tran i de siste ukene av valgkampen

Til nå i valgkampen har Sørensen vært overraskende tilbakeholden og det kan virke som om han, etter sitt foreløpige siste partibytte, har tatt på seg en rolle som mer overbærende, mens Knudsen har vært i det mer offensive hjørnet.

Det skal bli interessant se å hvem av de to «kamphanene» som fyller på med mest Møllers Tran i de siste ukene av valgkampen. Spørsmålet er jo også om noen av de to har saker som kommer til å sette dagsorden i tiden frem til valget.

Foreløpig har noen få små særinteressepartier vært de mest aktive i å komme med valgkamputspill i Drammen. Disse sakene blir som regel døgnfluer.

Dersom hverken Arbeiderpartiet eller Høyre, av ulike taktiske grunner, ønsker å bli for synlige i denne valgkampen må Sørensen og Knudsen gjøre jobben selv.

Begge er drevne politikere og spørsmålet vil nok da i tilfelle bli hvem av de to politiske sluggerne som har den beste politiske nesen til å snuse seg frem til hva velgerne i Drammen setter øverst på den politiske dagsordenen.

Powered by Labrador CMS