KUNNE SNAKKE FRITT: Ståle Sørensen, «debuterte» som uavhengig for andre gang i denne kommunestyreperioden mandag - her i samtale med SV's Tony Burner.

Sørensen i fri dressur tok kraftig oppgjør: - Synes ikke det er veldig hyggelig

- Jeg vil ønske velkommen til sirkus Drammen, som kommunestyret i denne perioden i større og større grad har blitt.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Slik åpnet Sørensen sitt første innlegg fra talerstolen som uavhengig representant etter at han brøt med Ap tidligere i høst.

Han henviste til bråket rundt arealplanen, og den voldsomme konflikten som har oppstått mellom de tidligere posisjonspartiene som i tur og orden har forlatt samarbeidet.

- Det er stusselig å se på hvordan konfliktnivået hauses opp og hvordan man går til kamp på saker man kunne satt seg ned og kommet til enighet om, fortsatte Sørensen.

Den tidligere MDG- og Ap-politikeren påpekte at man står fritt til å bryte ut av samarbeidsavtaler, men at man da ikke kan komme å klage i etterkant på at man ikke lenger har påvirkningskraft over resultatet.

- For enkelte partier virker det som om alt handler å markere seg selv og ikke finne gode løsninger for byen. Man drar inn rikspolitikere for å skape blest om en sak man hadde hånda på rattet med, men er isteden mer opptatt av å markere seg selv og sin egen fortreffelighet, sa Sørensen.

- Jeg synes ikke det er veldig hyggelig, avsluttet Sørensen.

Han fikk svar på tiltale blant annet fra Cathrin Janøy, gruppeleder i MDG.

- Jeg synes Sørensen retter skyts mot helt feil folk, og jeg stusser virkelig over hvorfor han bruker denne viktige saken til å sette opp en front mellom de han er mest enige med i dette rommet, sa Janøy i sin replikk.

FIKK PASSET PÅSKREVET: MDG og Venstre, her ved Cathrin Janøy og Herman Ekle Lund.
Powered by Labrador CMS