Vinneren er: Billy Taranger i KrF

Publisert Sist oppdatert

MENINGER: At det fortsatt er en del som opptrer som kjerringa mot strømmen og nekter å gi seg for fakta når det gjelder flyktningevedtaket i kommunestyret, kan umulig bunne i hverken lese-, skrive- eller hørselsvansker, selv om det unektelig kan virke slik. At mange fortsatt debatterer innholdet i et forslag, som ikke ble hverken foreslått eller vedtatt i kommunestyret, sier vel sitt om nivået i denne debatten.

At Høyre og ordfører Kjell Arne Hermansen har vært helt fraværende i debatten, tyder heller ikke godt for de fremtidige vanskelig debattene i Drammen. Dem om det. I stedet for å terpe videre på dette har jeg oppe i all elendigheten lyst til å gjøre noe så utradisjonelt som å skryte av en av drammenspolitikerne som har stått i kryssilden i den siste uken.

Billy Taranger representerer KrF i Drammen kommunestyre og han er leder i det nye Hovedutvalget for integrering i kommunen. Gjennom sine innlegg i debatten i kommunestyret tirsdag, radiointervju med NRK Buskerud torsdag og et mer utdypende meningsinnlegg her i DRM24 fredag, har Taranger vist at han både har lest kommunedirektørens vurderinger om hvilke utfordringer Drammen har når det gjelder å bosette flyktninger og stått støtt på den samarbeidserklæringen de fire flertallspartiene ble enige om etter valget i fjor høst. Fakta har vært Tarangers mantra i debatten.

Billy Taranger har i flyktningesaken vist seg som en politiker laget av hel ved

At de som var uenige i at KrF skulle gå inn i et samarbeid med FrP og Høyre etter fjorårets valg selvfølgelig har rett til å mene det fortsatt, betyr ikke at KrF og Taranger fortjener å bli stemplet som rasister eller som inhumane og diskriminerende.

Etter min mening har Billy Taranger i flyktningesaken vist seg som en politiker laget av hel ved. I mine øyne har Taranger, ved sin opptreden og argumentasjon, vist at han er rett mann på rett plass når det gjelder å lede det nye Hovedutvalget for integrering. Kanskje han er politikeren som kan få med seg noen av sine andre politikerkolleger i Drammen til å tørre å sette de faktiske forholdene omkring den dårlige integreringen i Drammen på dagsorden, uten at det nok engang utvikler seg til en debatt som setter Norgesrekord i utskjelling og mistenkeliggjøring av meningsmotstandere.

Taranger har selvfølgelig et stort problem ved at hans gruppeleder i kommunestyret, Turid Thomassen, gjennom sin opptreden både i kommunestyret og i debatten i mediene etterpå, har gjort seg selv til et politisk offer. Jeg må med en gang ile til å skrive at jeg her snakker om Turid Thomassen, som meget dreven kommunepolitiker, ikke Turid Thomassen som person/menneske. Hvordan politikeren Turid Thomassen etter fjorårets valg kunne være med på å skrive under på formuleringer i en samarbeidserklæring, som hun i dag gråter over og tar sterkt avstand fra, vet bare hun.

Jeg er ikke i tvil om at mange av politikerne i Drammen, og kanskje særlig KrFs to representanter, har vært under meget sterkt press i flyktningesaken. Der er også derfor jeg vil gi ros til politikeren Billy Taranger for måten han håndtert flyktningedebatten på.

Powered by Labrador CMS