Sent ute med sommerferien? Dette er Kretas fineste strender

Fantastiske strender er en av grunnene til at Kreta topper listen over nordmenns mest populære reisemål i sommer.

Publisert Sist oppdatert

REISE: Er du en av mange som skal til Kreta i sommer? Da er du ikke alene: Hellas’ største øy topper nemlig listen over sommerens mest populære feriesteder.

En av de mange grunnene til at nordmenn har lagt sin elsk på øya er det enorme antallet og mangfoldet av strender – for her finner du alt fra bortgjemte bukter og langstrakte sandstrender, til hektiske strender som myldrer av liv.

Men Kreta er stor, og strendene er mange – så det kan være litt vanskelig å finne frem til de aller fineste hvis man ikke kjenner øya godt fra før. Derfor har vi her samlet fem storfavoritter!

Elafonissi: Sør-vest på Kreta ligger øyas desidert best kjente og aller vakreste strand. I vannkanten ligger skjell og sneglehus som gir stranden et romantisk, rosa skimmer, og man kan vasse ut til små øyer, eller store sanddyner. Denne stranden er derimot uhyrlig populær, så det lønner seg å være tidlig – eller sent ute.

Falassarna: Kretas svar på Copacabana! Her venter kilometer etter kilometer med puddermyk sand og krystallklart vann. En strand på Kretas vestkyst som kan være litt vanskelig å finn frem til, men som er verdt turen. Den nordligste delen av stranden er den beste, litt mindre folk og en bra taverna.

Marathi Beach: Langgrunn, silkemyk sand, krystallklart vann og herlige solsenger og utallige vannaktiviteter. Hva med å prøve deg på SUP, klippehopping eller legge ut på en snorkletur? Stranden er også rustet med flere tavernaer hvor du kan fylle magen mellom slagene.

Palmestranden Vai: Vai-stranden ligger i det nordøstlige hjørnet av Kreta, og er kanskje den mest populære stranden på øya. Den blir ofte kalt Palm Beach og ser mer ut som en strand fra Nord-Afrika, enn de greske øyene.

Georgioupolis: På nordkysten mellom Chania og Rethymnon ligger Georgioupolis, et ideelt sted hvis du vil kombinere strand med byvandring. Stranden har fin sand og strekker seg så langt som 9 km!

Powered by Labrador CMS