Godset-damene kjemper om opprykk

Strømsgodsets damelag har gjort så godt som rent bord også denne sesongen med en ellevill målforskjell - og kan nå klatre videre til 2. divisjon neste sesong etter en skjebnekamp denne helga.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Etter to sesonger i 3. divisjon som følge av en omlegging av seriesystemet uten opprykk, har Strømsgodset denne sesongen fått bedre motstand å bryne seg på. Allikevel, Godset-damene har vært overlegne med en målforskjell på 104-21 hittil, og slo også opprykkskonkurrent Start 2-0 tidligere i år.

Målet i fjor ble satt til opprykk fra 2. divisjon innen 2025, det vil si at Strømsgodsets damelag har en ambisjon om toppnivå-fotball (1. divisjon) om to sesonger. Da må ikke bare laget rykke opp i år, men også sørge for direkte opprykk også fra 2. divisjon neste år - og der venter langt hardere motstand.

Utifra nivået å dømme er det imidlertid liten tvil om Strømsgodsets damelag holder godt 2. divisjonsnivå og vel så det, og tar man ytterligere sportslige steg bør derfor ambisjonene kunne være innenfor rekkevidde.

Siste hjemmekamp endte 8-0 til Strømsgodset over Porsgrunn-laget Hei lørdag, og Godset-jentene dominerte fullstendig

Godset har sikret seg topp to-plassering i serien, men er nødt for å vinne høstserie-avdelingen foran Start og Sandefjord om de skal greie opprykk. For å få til det må Start avgi poeng og samtidig Godset slå tabelljumbo Eik Tønsberg borte med minst fem mål i den siste seriekampen 21. oktober.

Kjedelige omstendigheter

- Det som ødela for oss var bortekampen mot Sandefjord på naturgress og Randesund, som er et samarbeidslag med Start. De utliknet i det 94. minutt, og uttalte at de ville legge seg i neste kamp mot Start. Sånn sett en lite hyggelig opplevelse dersom det blir utslagsgivende, sier Godset-trener Jarle Finnestad til DRM24.

Om ikke Start avgir poeng i siste runde må altså Godset i utgangspunktet belage seg på en ny sesong i 3. divisjon, da det kun er gruppevinneren som får direkte opprykk.

- Vi er vel den eneste avdelingen i landet som ikke har kvalikspill. Samtidig er det egentlig noe tull at både vi, Start og Sandefjord spiller i 3. divisjon. Vi har møtt alle topplagene i 2. divisjon og slått alle bortsett fra Odd, sier Finnestad.

Som følge av den enorme sportslige forskjellen i divisjonen er det imidlertid ikke hogd i stein at opplegget fortsetter som nå.

- Det har vært litt snakk om at det kan skje endringer, og at lag som eventuelt trekker seg og ikke vil rykke opp kan bytte plass og så videre. Vi får se. Blir det en ny sesong i 3. divisjon går vi på med krum rygg. Vi er ikke slagne, og det er fortsatt en sulten gjeng i Drammen, avslutter Finnestad.

Powered by Labrador CMS