Trippelt farevarsel: Advarer mot ekstrem-holke og flomfare

Omstendighetene for is-kaos kunne knapt vært verre når regnet gjør sitt inntog til helga.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Fra lørdag formiddag må deler av Østlandet belage seg på vanskelige kjøreforhold og svært glatte veier, uttaler Meteorologisk Institutt fredag ettermiddag.

Bakgrunnen er overgangen til mildvær og sannsynligvis regn. Det er fra før et pågående farevarsel for mye snø. Det nye er nå farevarsel for henholdsvis is, glatte veier og flomfare. Det siste fra søndag.

For drammensområdet ventes det underkjølt regn fra lørdag kveld, etter nedbør i form av snø tidligere på dagen. Farevarselet gjelder også søndag og mandag, da det er ventet betydelige mengder regn.

Farevarselet for flomfare gjelder imidlertid ikke elver eller i fjorden. Det gjelder på land.

- Det er frost i bakken, mye snø og is på veier og i bekker. Det ventes væromslag fra natt til søndag med snøsmelting og regn opp mot 300 moh. Dette kan føre til lokale oversvømmelser og overvann over veier som følge av tette rister, stikkrenner, og andre tette vannveier. Det ventes ikke flom i elver, men økende vannføring og eventuell ispropper kan føre til lokale oversvømmelser i bekker og små elver, heter det i farevarselet fra Meteorologisk Institutt.

Powered by Labrador CMS