MENINGER: Bijan Gharahkhani
Leder, Flerkulturelt Råd Viken

Våkner til nye henrettelser i Iran

MENINGER: To ungdommer er arrestert og risikerer henrettelse etter protestene mot regimets brutalitet.

Det
gjør vondt. Demonstranter blir henrettet i Iran. Våre tanker går til familiene, men også det iranske folket. Henrettelsene er enda en bekreftelse på umenneskeligheten i Irans såkalte rettssystem. Minst 28 andre demonstranter risikerer samme skjebne.

De siste henrettelsene kommer på toppen av andre alvorlige og uakseptable brudd på menneskerettigheter. Flere andre politiske fanger i Iran risikerer dødsstraff for sin involvering i demonstrasjonene i landet. Henrettelsen av de to må føre til sterke reaksjoner.
Iranske myndigheter møter folkets krav med brutale undertrykkelsesmetoder, fra nedstenging av internett og fengsling til tortur og dødsstraff av demonstranter. Dette i tillegg til skyting mot demonstranter med krigsvåpen derav over 60 var barn under 18 år. Den nyoppståtte revolusjonen har fått navnet «Kvinne, frihet og liv», og regnes som en av de viktigste bevegelsene i nyere tid.

Vi fordømmer brudd på menneskerettigheter som foregår i Iran. Demonstrantene i Iran blir møtt med vold og tusenvis av kvinner og unger blir arrestert.


Jeg mener at det er viktig
å engasjere seg for alle som kjemper med livet for den samme friheten og demokratiet vi har i Norge.


Jeg mener regimet i Iran må stilles til retten for deres brudd på menneskerettigheter.
Vi håper statsledere i den siviliserte verden fremmer sine offisielle protester mot hva regimet i Iran gjør mot sitt eget folk, og ber om løslatelse av 17.000 politiske fanger og betingelsesløs stansing av henrettelser. Samtidig håper vi at media i den frie verden møter regimets propaganda med omhu og ikke er et talerør for regimets internasjonale lobbyvirksomhet.

Lenge leve Irans revolusjon for frihet og demokrati.
Kvinne – Liv – Frihet.

Bijan Gharahkhani

Leder, flerkulturelt råd Viken

Powered by Labrador CMS