Oppjusterer snøvarsel: Kan få over en halvmeter neste døgn

Prognosene viser store snømengder og kraftig vind over drammensområdet fra onsdag kveld og gjennom torsdag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Onsdag morgen viser oppdatert værmelding fra Meteorologisk Institutt at det kan falle inntil 70 (!) centimeter snø før uværet avtar natt til fredag. Det ble tidligere i uka sendt ut farevarsel for 15-25 centimeter snø.

Og det er trolig bare peanøtter i forhold til hva som venter. Det er imidlertid høydedragene rundt sentrum som er mest utsatt. Her vil trolig mesteparten av nedbøren falle i fast form, da temperaturene er ventet å ligge på null,  eller rett under null grader.

I sentrum og langs kysten er varmegrader ventet å forvandle mesteparten av nedbøren som faller torsdag til regn eller sludd - snømengdene er derfor ventet å bli betydelig mindre i de lavereliggende områdene.

Kraftig vind og snøfokk

Ikke nok med at det blir kraftig snøvær, snøen blir også ledsaget av et relativt kraftig vindvær torsdag.

For Konnerud sin del er det for eksempel varslet middelvind på frisk bris og ni sekundmeters vind - hvilket kommer til å medføre dårlig sikt og mye snøfokk. Det ligger med andre ord and til en skikkelig vinterstorm på byens tak før våren igjen kan feste grepet.

Snøen som faller vil nok bli liggende noen dager utifra mengdene å dømme, men smeltingen starter umiddelbart. Allerede fredag er det ventet 7-8 varmegrader og sol - en værtype som ser ut til å fortsette gjennom helga, ifølge Meteorologisk Institutt.

FØLG VÆRET DIREKTE PÅ VÅRE WEBKAMERAER

MYE VÆR: Slik ser værmeldingen ut for Konnerud onsdag og torsdag. Det er bare å finne frem snøskuffa om du har sett den bort!
Powered by Labrador CMS