Sender ut trippelt farevarsel - kraftig uvær i anmarsj

Store nedbørsmengder kan skape problemer i julehelga. Det ventes både snø, kraftig regn og vind, som igjen fører til jordskredfare og flomfare.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Lørdag øker temperaturene, samtidig som et nedbørsfelt trekker inn over Østlandet i løpet av dagen.

Innledningsvis er det ventet å falle snø også i lavere strøk på Østlandet, før nedbøren går over i regn utover kvelden, hvilket også kan skape fare for underkjølt regn. Ifølge Meteorologisk Institutt er det så langt stor usikkerhet til hvor mye av nedbøren som vil falle som snø lørdag.

- Det er forholdsvis stor usikkerhet knyttet til temperaturen og følgelig hvor nedbøren vil falle som regn og hvor den vil falle som snø, heter det i farevarselet for snø.

Det er imidlertid først natt til søndag og søndag at de store nedbørsmengdene er ventet å komme, og da i form av regn ettersom temperaturene øker ytterligere til rundt fem varmegrader. Samtidig er det ventet kraftig vind i drammensområdet, opptil frisk bris middelvind og kuling/storm i kastene utsatte steder.

Totalt kan det falle inntil 80mm nedbør i drammensområdet i løpet av søndag, medregnet lørdag kveld og natt til mandag over 100 millimeter, ifølge ferske prognoser. All nedbøren fører ifølge Meteorologisk Institutt til jordskredfare og flomfare i bekker og mindre elver.

Regnværet avtar kraftig mandag, men er ifølge langtidsvarselet ventet å vedvare frem til onsdag. Mot nyttårshelga er det et nytt fall i temperaturene og oppholdsvær.

FØLG VÆRET DIREKTE PÅ VÅRE WEBKAMERAER

MYE VÆR: Slik ser værvarselet ut for Drammen lørdag-søndag.
Powered by Labrador CMS