IKKE VARSLET: Her fra Konnerud ved 21.00-tiden søndag, som har fått 20 centimeter snø og skikkelig vinterføre.

Varslet store mengder regn - kan få en halvmeter snø

På kort tid søndag ettermiddag og kveld gikk regn over til snø i deler av drammensområdet. Bor du i høyden kan du få 30 centimeter til mandag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMENSOMRÅDET: Mens det i de laveste områdene rundt fjorden fortsatt er regn og bar bakke, skal man ikke mange meterne opp i høyden før det er full vinter søndag kveld.

På Konnerud er det kommet i overkant av 20 centimeter på noen få timer etter at været slo over sent søndag ettermiddag. I sentrum har det også kommet en del snø, men ikke i nærheten av like mye.

Men det stopper ikke der. Mye av de varslede nedbørsmengdene, som ifølge Meteorologisk Institutt skulle falle som regn, kommer isteden som snø. Spesielt på de høyereliggende områdene i distriktet kan det falle i overkant av 30 centimeter mandag, viser ferske prognoser:

LES OGSÅ: Sender ut trippelt farevarsel - kraftig uvær i anmarsj

Mange farevarsler - men ikke for snø

Meteorologisk Institutt har fra før sendt ut farevarsler for både regn, vind, flomfare og jordskredfare, men farevarsel for store snømengder har foreløpig latt vente på seg.

Også tirsdag er det ventet mye nedbør, men som følge av en liten temperaturøkning er det her noe usikkert om nedbøren kommer i fast eller flytende form. 

Onsdag avtar nedbøren og temperaturene øker ytterligere, men dersom prognosene slår til mandag, skal det litt til før all snøen smelter. 

40 CENTIMETER? Det kan gå mot totalt kaos om dette slår til, her fra varselet for Konnerud.For Drammen sentrum er det usikkert om nedbøren kommer som snø, regn eller sludd mandag ifølge prognosene, men sjansen for bare veier er betraktelig større enn på for eksempel Lierskogen, Konnerud og Ormåsen.
TIRSDAG: Større sjanse for regn.FØLG VÆRET DIREKTE PÅ VÅRE WEBKAMERAER
Powered by Labrador CMS