Arrangerer Sankthansfest ved Tollboden - trenger drahjelp

Ettersom Holmennokken er «okkupert» av anleggsarbeider, flyttes i år den tradisjonsrike Sankthansfeiringen til kaia ved Tollboden. Men Drammenselvas Venner trenger hjelp fra næringslivet for å realisere prosjektet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Etter noen år uten Sankthansfeiring som følge av corona, vil Drammenselvas Venner i år arrangere en ny midtsommerfest for drammenserne.

Foreningen kastet inn håndkleet etter arrangementet i 2019 som følge av manglende støtte fra kommune og næringsliv. Men i år har de bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk.

- Vi ønsker nå at næringslivet i Drammen blir med oss og bidrar til å lage festen for alle. Det koster oss kr 220.000 å rigge opp slik vi tror blir best. Det er disse kostnadene vi ønsker at flere enn vårt frivilligkorps er med og deler på, uttaler leder i Drammenselvas Venner Rune Jahnsen.

Den 11. utgaven av sankthansfesten blir kalt «Midtsommer ved Tollboden» og går av stabelen 18. juni fra klokka 16.00-23.00, og blir som vanlig et familiearrangement med gratis inngang.

- For absolutt alle drammensere og andre som ønsker å delta. Vi får disponere hele området Tollbodkaia. Vi gjerder inn hele kaikanten av sikkerhetshensyn. Vi bygger scene for dukketeater og underholdning. Vi setter opp klatretårn, rigger toaletter og publikumstelt. Det blir et «Barnas telt» med ansiktsmalere og mye annen moro. Så tenner vi et stort midtsommerbål klokken 20.00, sier Jahnsen.

PLANEN: Slik planlegger Drammenselvas Venner for arrangementet.

Ifølge Jahnsen uttrykte flere at de ikke hadde hørt fra foreningen da de takket for seg i 2019.

- Vi håper og tror vi skal gjøre gode henvendelser også denne gang, sier Jahnsen med appell til næringslivet.

- Noen velger å bidra med både mindre og større beløp og kanskje spesifikt dekke et av delprosjektene. Noen bidrar med maskiner, utstyr, strøm, eiendom, P-plasser, mannskap og annet. Vi ber rett og slett om at flere er med å deler regningen når vi lager en særdeles god familiefest 18. juni.

SE VIDEO FRA TIDLIGERE SANKTHANSFESTER PÅ HOLMENNOKKEN:

Powered by Labrador CMS