Comeback for Blåkkfestivalen

Under bydelsdagen på Fjell lørdag er det også duket for et gjensyn med den populære musikkfestivalen for ungdom for første gang på fire år.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Blåkkfestivalen, med utendørs scene og aktuelle artister ble arrangert seks år på rad fra 2013 til og med 2018, og har tidvis hatt artister på plakaten som har trukket ungdommer fra hele Østlandet til arrangementet.

De første fem årene foregikk festivalen i skolegården på Fjell skole, før den ble flyttet til parkeringsplassen nedenfor ungdomsklubben Neon da skolen var under ombygging i 2018. I 2019 ble det en nedskalert innendørs-utgave av festivalen på nye Arena Fjell, før det var planlagt utendørs comeback med nytt festivalområde året etter. Men så kom coronaen.

Dermed har det i praksis blitt en pause på fire år, men nå er det klappet og klart for en ny runde med utendørskonserter mellom blåkkene på Fjell, rusfritt og med musikk tilpasset målgruppen.

KOMMER: Cherie Mwangi (22), søstra til mer kjente Stella Mwangi, kommer i år for å opptre, slik hun gjorde i 2018, men denne gangen solo. Rap-artisten har siden sist sluppet flere egne singler.
KOMMER: Cherie Mwangi (22), søstra til mer kjente Stella Mwangi, kommer i år for å opptre, slik hun gjorde i 2018, men denne gangen solo. Rap-artisten har siden sist sluppet flere egne singler.

Nytt festivalområde

- Det blir i år med nytt festivalområde utenfor Knutepunkt Fjell, det blir artister og ellers tilsvarende opplegg som tidligere, bekrefter prosjektleder Anne-Marte Kittilsen i Interkultur i Drammen kommune overfor DRM24.

Det innebærer at etter programmet for bydelsdagen på Fjell er ferdig samme sted, går blåkkfestivalen av stabelen fra 16.30 til 21.00. Sammen med kommunen og ansatte på Knutepunkt Fjell er det mange frivillige fra ungdomsklubben Neon som bidrar under festivalen.

Bydelsdagens program er fra 12.00-15.00 og har en rekke gratisaktiviteter for de minste, samt matservering fra alle verdenshjørner.

Klokken 12.30 er dessuten ordføreren tilstede for å foreta en offisiell åpning av dagen.

Blåkkfestival og bydelsdag på Fjell har tradisjonelt blitt arrangert i mai, men går altså i år av stabelen førstkommende lørdag, mellom Elvefestivalen og Globusfestivalen i september.

Disse opptrer under Blåkkfestivalen:

- Cherie Mwangi
- Eddy og Zino
- Rohat
- Hillari
- Endre Gryting
- Lille Caesar (Adam Gryting)
- Zizo
- Lokale stjerneskudd: Balach, Anant, LJ

Se video fra tidligere arrangementer under bydelsdagen og blåkkfestivalen på Fjell:

Powered by Labrador CMS