Flere trafikkuhell på glatte veier i morgentimene

Snø og kuldegrader forårsaket en skikkelig blåmandag for flere bilister.

Publisert Sist oppdatert

ØSTLANDET: Søndag ettermiddag fikk mange E18-bilister en forsmak på vinterføret da motorveien ble stengt i begge retninger i over en time i Vestfold som følge av underkjølt regn og påfølgende ulykker.

Mandag morgen fikk bulkopprettingsfirmaene flere nye kunder. Nok en gang smalt det på E18, denne gangen i Holmestrand-området hvor tre biler kolliderte i nordgående løp. Hendelsen førte til kø mot Drammen.

Kjørte inn i politibil

I Øvre Eiker fikk også politiet førstehånds erfaring med bilistenes manglende evne til å håndtere det glatte føret, da en politipatrulje ble påkjørt av en annen bil bakfra på Ringeriksveien i Hokksund ved 07.30-tiden.

- Hendelsen har skjedd under ordinær kjøring, og det er glatt på stedet, opplyser politiet.

Det ble sendt en UP-patrulje til stedet for å få oversikt, men det er ikke meldt om personskader.

Omtrent samtidig kom det ytterligere to meldinger om trafikkuhell i Øvre Eiker, på henholdsvis Fjerdingstadveien mellom Skotselv og Åmot, samt Gamle Kongsbergvei på Fiskum. Begge stedene skal det dreie seg om utforkjøringer uten personskader.

- Kjør etter forholdene

Også flere andre steder på Østlandet utenfor drammensdistriktet har det vært flere trafikkuhell senere mandag morgen, spesielt i Vestfold. Glatt veibane er en fellesnevner flere av stedene.

Det er nedbør over store deler av Sør Norge mandag, og dette kommer i form av snø, sludd og regn. Men det er store lokale forskjeller.

- Vi henstiller alle bilister til å sko seg og kjøre etter forholdene. Alt av brøytemannskaper er ute for å gjøre tiltak, uttaler Veitrafikksentralen.

Mer snø i vente

Foreløpig har det ikke kommet snø av betydning, men det er i ferd med å endre seg.

Noen sporadisk nedbør er ventet utover ettermiddagen mandag, mens det tirsdag og onsdag er kan falle mellom 20 og 30 centimeter snø i drammensområdet.

Deler av nedbøren kan også komme som regn eller sludd avhengig av hvor du befinner deg.

Powered by Labrador CMS