VILL FERD: Her i dette villastrøket på Konnerud slåss en ruset bilfører med flere politifolk så busta føk. Her leter politiet etter utstyr og gjenstander som skal ha blitt revet av underveis i tumultene.
VILL FERD: Her i dette villastrøket på Konnerud slåss en ruset bilfører med flere politifolk så busta føk. Her leter politiet etter utstyr og gjenstander som skal ha blitt revet av underveis i tumultene.

Måtte bruke batonger og pepperspray:
Bil-desperado i voldsomt basketak med politiet

To polititjenestemenn ble sendt på legevakta etter å ha blitt angrepet, slått og bitt av en mann som først unndro seg politiet i en biljakt på Konnerud sent tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Det ble en dramatisk avslutning på vakta for flere politipatruljer i Drammen tirsdag kveld. Det hele startet med at politiet fikk flere meldinger om hasardiøs kjøring fra en bil på Hagatjernveien retning Konnerud.

- Politiet fikk etter hvert los på den aktuelle bilen, og første patrulje skrudde på blålys og sirener for å stoppe den da den kjørte inn Dalenveien på Konnerud, forteller operasjonsleder Espen Reite i politiet til DRM24.

Men bilen ville ikke stoppe. Isteden satte den fart fra politiet. Før føreren tilsynelatende ombestemte seg.

- Bilen stoppet frivillig etter omtrent 700 meter. Men da føreren kom ut gikk han til angrep på politiet, sier Reite.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">STORE SKADER:</span> Skadene på bilen forteller litt om ferden underveis. Politiet skal imidlertid ikke ha kjørt inn i bilen, dette greide føreren fint på egen hånd.</span>
STORE SKADER: Skadene på bilen forteller litt om ferden underveis. Politiet skal imidlertid ikke ha kjørt inn i bilen, dette greide føreren fint på egen hånd.

- Gjorde voldsom motstand

DRM24 har snakket med skrekkslagne naboer i det ellers fredelige nabolaget, som ble vitne til et opptrinn de sent vil glemme rett før leggetid.

- Mannen gikk ut av bilen, og det var helt klart at han ikke hadde tenkt å overgi seg, forteller et vitne, som hørte et øredøvende leven utenfor.

Et annet vitne forteller at føreren gikk til regelrett angrep på de to første betjentene som stoppet bilen.

- Det ble et voldsomt basketak, rundt omkring på bakken. Politiet brukte batonger å slå med, og mannen var full av blod, men gjorde voldsom motstand, forteller et annet vitne, som legger til at mannen beit politiet flere ganger.

En mann som bor i nærheten forteller at politiet først greide å få kontroll på mannen da den neste patruljen kom, i tillegg til en mannlig nabo som kom politiet til unnsetning i all ståheien.

- De brukte pepperspray på mannen og fikk til slutt overmannet han, sier vedkommende.

I tumultene skal også bakruta på bilen mannen kjørte ha blitt knust, og håndjern og politiets utstyr revet av. To av politibetjentene er sendt legevakt for sjekk, men skal etter sigende ikke være alvorlig skadd. Minst fire politipatruljer kom etter hvert på stedet i forbindelse med hendelsen.

- Mannen er siktet for vold mot fire tjenestemenn. Han skal både ha slått og bitt flere av tjenestemennene. En skal ha blødd fra ansiktet, en annen fått en finger ut av ledd, sier operasjonsleder Marianne Mørch i politiet til DRM24.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Sporene på bakken og knust glass forteller litt om dramatikken som utspilte seg.</span>
Sporene på bakken og knust glass forteller litt om dramatikken som utspilte seg.

Krasjet i annen bil

Bilen mannen kjørte, en eldre Volvo V50, bar preg av en røff ferd. Hele høyre siden av bilen var skrapet opp og bulket. På høyre forhjul var dekket revet av, og bare en bulkete felg igjen.

Underveis på ferden før politiet tok opp jakten, skal mannen ifølge politiet ha krasjet inn i minst en annen bil, og holdt på å krasje i flere andre.

Mannen i 30-årene skal ha vært ruset, og er nå innsatt arrest i påvente av avhør etter en sjekk på legevakta. Vedkommende skal være hjemmehørende i Oslo, og er ikke ukjent av politiet fra tidligere.

Powered by Labrador CMS