Disse datoene skal 12-15-åringene vaksineres i Drammen

Alle ungdommer i aldersgruppa får nå tilbud av kommunen om vaksinering.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Informasjon om tilbudet kommer også på SMS til en av de foresatte i tillegg til at skole deler informasjon gjennom Vigilo – den digitale kommunikasjonskanalen mellom skole og hjem, opplyser kommunen.

Når foresatte har takket ja til vaksinering, mottar de SMS om timebestilling.

Det er satt av tre dager til vaksinering av denne aldersgruppen: 20.-22. september fra klokken 16.00-21.00 i Drammenshallen.

Krever begge foreldres samtykke

Mens ungdom over 16 år selv bestemmer om de ønsker vaksine eller ikke, er det foresatte i samråd med barna som bestemmer om den unge skal få vaksine mot koronaviruset.

I tillegg kreves det at begge foresatte er enige om at barnet skal vaksineres. Dette må gjøres i form av en samtykkeerklæring, ifølge kommunen.

- Vi ber den foresatte som mottar lenke til registreringen i helseboka.no om å dele denne lenka med den andre foresatte, eller gå inn på kommunens hjemmeside. På den måten kan begge gi sitt samtykke digitalt. Det er også mulig at den ene, eller begge, fyller ut papirskjema som gir samtykke, forteller koordinator for vaksinering Kristina Vejlgaard i Drammen kommune.

I tillegg til samtykkeskjema må foresatte sørge for utfylling av egenerklæringsskjema. Dette skjemaet kan fylles ut via lenke foresatte mottar på SMS før vaksinasjonen skjer, eller det kan fylles ut på papir av en av de foresatte og tas med på vaksinasjonsdagen.

LES OGSÅ: Alle 12-15-åringer får tilbud om corona-vaksine

Powered by Labrador CMS