KRITISK: Ståle Sørensen (t.v.) og Tony Burner er aktive i corona-debatten, og sparer ikke på kruttet mot det Sørensen mener er skremselspropaganda fra helsemyndighetene.
KRITISK: Ståle Sørensen (t.v.) og Tony Burner er aktive i corona-debatten, og sparer ikke på kruttet mot det Sørensen mener er skremselspropaganda fra helsemyndighetene.

Sørensen og Burner slakter Nakstad-utspill:
- En skam!

Drammenspolitikerne Ståle Sørensen (Ap) og Tony Burner (SV) med kraftige reaksjoner etter at Espen Rostrup Nakstad proklamerte at «vi er litt tilbake til mars 2020».

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Kommentaren til Nakstad falt mandag før regjeringen stengte ned landet på nytt.

Det var i forbindelse med dagens corona-situasjon i Norge at Nakstad uttalte følgende i Nettavisen:

- Vi er litt tilbake tilbake til mars 2020 (starten av pandemien, red. anm.)

Varaordfører i Drammen, Ståle Sørensen (Ap) har gjennom pandemien markert seg som en kritisk røst til mange av de inngripende tiltakene innført av både lokale og nasjonale myndigheter. I det siste har også kommunestyrekollega i Drammen, Tony Burner (SV), blitt en «corona-liberaler» med en god porsjon skepsis mot de myndighetenes inntramminger.

Burner er kanskje mest forsiktig, men likevel klar i kritikken av Nakstad:

- Det er i alle fall ikke en korrekt virkelighetsbeskrivelse, uttaler Burner til DRM24.

SV-politikeren etterlyser nye virkemidler.


- Det som dessverre er likt mars 2020 er verktøykassa som brukes mot pandemien, selv om mer enn 70% er fullvaksinerte og mange tar en tredje dose om dagen.

Burner mener i likhet med Sørensen at man i dag er i «en helt annen situasjon».

- Ekstrem overdrivelse

Sørensen tar enda hardere i.

- Det en ekstrem overdrivelse og det er en skam at en offentlig tjenestemann skremmer befolkningen på denne måten, tordner Sørensen.


Han følger opp:

- Vi har vaksinert 90 prosent av befolkningen og er i ferd med å rulle ut tredje dose til mange. Mange har også gjennomgått sykdommen og er immune / delvis immune gjennom det. I tillegg finnes det nå gode medisiner og behandlingsmetoder. Man vet hvordan man skal behandle innlagte, noe man ikke visste mars 2020. Vi kjenner viruset godt og det er langt mindre dødelig enn det vi antok mars 2020, sier Sørensen.

Han påpeker også at den nye Omikron-varianten viser seg å være enda mindre dødelig enn tidligere variasjoner, men mer smittsom.

- I tillegg til dette har vi kunnskap om de negative effektene av nedstengningstiltakene for verdens fattige og de som er nederst ved bordet i samfunnet. Og de negative effektene er store og alvorlige, sier Sørensen.

Nakstad: - Ingen kommentar

Espen Rostrup Nakstad vil ikke kommentere kritikken fra Sørensen og Burner, men kommer med følgende redegjørelse:

- Jeg presiserte hva som er likheter og ulikheter med 2020, da jeg sa dette. Antallet innlagte i sykehus og mottakeligheten i befolkningen for omikronsmitte er litt som i mars 2020 (sykehustallene er høyere og veldig mange kan i prinsippet smittes med omikron), men ulikheten er at vi har vaksinert 90 prosent av de voksne og derfor er bedre beskyttet enn i 2020, uttaler Nakstad til DRM24.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">INNLEGGET:</span> Her er facebook-posten fra Sørensen, som fikk et ikke ubetydelig antall likes.</span>
INNLEGGET: Her er facebook-posten fra Sørensen, som fikk et ikke ubetydelig antall likes.
Powered by Labrador CMS