JULIE BERGAN: Her fra Elvefestivalen i 2019, kommer tilbake til Drammen.

Helnorsk lineup til Elvefestivalen:
– Kan ha 5.000 på hver konsert

Elvefestivalen har tirsdag kunngjort samtlige artister i det som blir en corona-tilpasset konsertrekke i Byparken 20.-21. august. Fordelt på begge kvelder kan man samle 10.000 mennesker på 10 konserter.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Festivalsjef Louise Winnes Prestgaard uttalte i DRM24 tidligere i år at man satset alt på å kunne forhold seg til gjenåpningsplanen fra nasjonale myndigheter.

For å kunne gjennomføre større konserter i Byparken hadde man én betingelse, og det var at konsertarrangør og bookingsansvarlig Lund-gruppen måtte få de nødvendige statlige garantier for å kunne gjennomføre konsertrekken.

- Der har vi nå fått det vi trenger i forhold til coronapass, testing og så videre. Vi er glade for den forutsigbarheten, og nå er det trinn fire i gjenåpningsplanen som gjelder. Det betyr inntil 5.000 publikummere per konsertkveld, sier Prestgaard.

Og selv om ikke årets festival blir en like stor jubileumsfest som opprinnelig var planlagt i fjor, tror Prestgaard det blir «kjempestort» - som den første store happeningen etter at coronaen har lagt kulturlivet øde i over et år.

- Det ser ut til å bli full klaff i forhold til hva vi kunne håpe på i år, og vi er lykkelig over å få gjennomføre festivalen. Men det er også viktig å kunne utnytte det handlingsrommet vi nå får, sier Prestgaard.

Som tidligere omtalt blir festivalen i sin helhet spredd over flere dager enn før, med mindre arrangementer.

Nasjonalt og lokalt

Artistene står imidlertid på scenen i Byparken fredag 20. og lørdag 21. august. Til sammen 10 artister skal underholde Drammen de to dagene.

Men de store, internasjonale headlinerne som skulle markere Elvfestivalens 20-årsjubileum i fjor, er kansellert. Ifølge festivalsjefen har de hatt mange parallelle planer for årets festival, og man jobbet også tidligere i år med en plan om internasjonale trekkplastre.

Isteden blir det nå en helnorsk lineup.

- Det har å gjøre med corona- og innreiserestriksjoner. Vi ser det imidlertid ikke som noe nederlag med nasjonale artister. Dette er navn fra øverste hylle, sier Prestgaard.

Flere av dem er gamle kjenninger på Elvefestivalen:

Postgirobygget, Julie Bergan, Matoma, Arif, Sylia, Gabrielle, Isah & Dutty Dior, Bernhoft, Emma Steinbakke og sist men ikke minst lokale Broiler, som akkurat spilte på Union Scene - og ga noen hint om Elvefestivalen der.

BROILER: Blir trekkplaster i elektronika-sjangeren.

Tror det blir mange tilreisende

Prestgaard mener det er snakk om artister som har appell langt utover Drammens grenser.

- Vanligvis kommer nesten 45% av folk utenbys fra til Elvefestivalen, og jeg tror det blir enda flere i år, spår Prestgaard.

Mange av de andre store festivalene som vanligvis arrangerer tidligere på sommeren, har allerede avlyst. Derfor er nok mange sugne på festivalstemning i Drammen.

- Men det er viktig å si at vi setter smittevern som første prioritet, og følger dette til punkt og prikke. Parken har god plass, og det skal bli et trygt og hyggelig arrangement vi har full kontroll på, sier Prestgaard.

Kan ha 10.000 besøkende på to dager

Byparken, som i utgangspunktet har kapasitet på 10.000 tilskuere, blir delt opp i en kohortløsning for de 5.000 på konsert.

Ifølge Prestgaard er dette taket på hver konsert, hvilket innebærer 10.000 over begge dager.

- Men dette er et lukket, avgrenset arrangement, og vi samarbeider tett med kommunen om gjennomføringen, forsikrer Prestgaard.

Powered by Labrador CMS