Fjernet skiltingen i kollektivfeltet

...men det betyr ikke at fylkeskommunen har snudd i saken.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Oppmerksomme bilister har muligens fått med seg at det omdiskuterte kollektivfeltet i Kreftings gate har fått dekket til skiltingen, og at feltet som sådan er tilgjengelig for alle kjøretøy.

Ifølge Finn Gulbrandsen i Viken Fylkeskommune som har ansvar for saken, er det imidlertid ingen grunn til å slippe jubelen løs for bilister som har stått i kø - kollektivfeltet skal enn så lenge opprettholdes i det som fortsatt har status som et prøveprosjekt.

- Årsaken til at skiltene er dekket over er at Bane NOR utfører arbeider på strekningen, og at trafikken må over i venstre felt. For å unngå ulike signaler i forbindelse med arbeidsvarsling og at trafikken skal både over i høyre og venstre felt, valgte vi å gjøre det sånn mens arbeidene pågår, sier Gulbrandsen.

Det skal ha vært resterende arbeider på fasaden ved brua som er årsaken til arbeidene, som igjen fører til at høyre felt blir midlertidig sperret.

- Fungerer som beregnet

Så langt mener Gulbrandsen at kollektivfeltet fungerer etter hensikten.

- Er erfaringene så langt gode?

- Det fungerer ihvertfall som beregnet, og køene som oppstår er ikke på grunn av Kreftings gate, men flaskehalsen ved Konnerudgata og Bangeløkka, sier Gulbrandsen.

- Selv om vi er relativt sikre på at faren for tilbakeblokkering inn i rundkjøringen på nordsiden av Øvre Sund bru er liten, vil vi følge situasjonen nøye og gjøre en ny vurdering dersom vi ser at det er behov for det, uttalte Gulbrandsen tidligere i mai.

Powered by Labrador CMS