MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR 2020: Den svært realistiske flysimulatoren ventes å generere svimlende verdier i ettermarked-salg på maskinvare.

«Joystick-tørke» etter slipp av ettertraktet flysimulator

Se for deg at du står klar til å ta av. Tårnet har gitt deg klarsignal på runway 19L på ENGM, bedre kjent som Gardermoen. Det er bare et «men»..

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Du gjør deg klar til å dytte gassen fremover. Men... du har ingen gass-spak, eller Thrust Quadrant, som det heter på spillspråket. Du har bare tastatur og mus.

Dette er den sure realiteten for mange som nå flyr i det helt nye Microsoft Flight Simulator 2020. Den svært så fotorealistiske flysimulatoren er første utgave i spillserien på 14 år.

Tomme hyller

- Vi har sett en kraftig økning i salget på typiske «flight sim-produkter» som joystick og andre instrumenter den siste tiden, og jobber med å få inn nye varer så fort det igjen er tilgjengelig i markedet, forteller Nils Martin Øyo, gaming-ansvarlig i Elkjøp Norge, til DRM24.

I butikkhyllene har det den siste tiden ikke vært en eneste joystick, gasspak eller pedal tilegnet flysimulatorer å oppdrive. Den svært populære simulatoren har nemlig ført til tørke, og de store butikkjedene har gått tomme. 

Hos Elkjøp skal det imidlertid være nye partier på vei inn denne uka. Hvor lenge det rekker, gjenstår å se.

- Flight simulator-serien har hele tiden appellert til en litt annen kundegruppe i tillegg til de typiske gamerne, og med nesten 14 år siden siste utgivelse i serien og en massiv oppgradering av grafikk og fysikk, tror vi det er en god del fans som har sett behovet for å oppgradere hardware en smule, fortsetter Øyo.

- Vil generere 23 miliarder

I følge Windows Central vil Microsoft Flight Simulator 2020 trolig generere over 23 miliarder kroner i maskinvare-salg over en treårs-periode på verdensbasis.

Det antas at det vil bli solgt alt ifra komplette PC-er til joysticks og VR-utstyr som følge av flysimulatoren.

De store vinnerne her vil være Intel og AMD, da flysimulatorer legger beslag på mye CPU-bruk i datamaskinene som kjører simulatorene.

LES MER OM TEKNOLOGI HER

Gamingansvarlig i Elkjøp Norge, Nils Martin Øyo. (FOTO: ELKJØP/HANDOUT)
Powered by Labrador CMS