Populært PC-kabinett kan føre til brann

NZXT sitt H1 PC-kabinett kan føre til kortslutning, ta fyr, og i verste fall føre til husbrann.

Publisert Sist oppdatert

INTERNETT: Det har i den siste tiden vært stor furore rundt NZXT sitt «H1» PC-kabinett, blant annet på YouTube og Reddit.

Da kabinettet er utformet slik at et grafikkort monteres vertikalt, benyttes en såkalt «riser-kabel». Måten denne kabelen er festet til kabinettet kan føre til kortslutning, og i verste fall brann. Kabinettet leveres i hvit og sort utførelse, og feilen skal gjelde begge utgavene uavhengig av farge.

Produsenten NZXT, som blant annet selger disse kabinettene via en rekke forhandlere i Norge, uttaler nå at de som eier et slik kabinett kan få byttet riser-kabelen mot en ny når disse er klare ute i løpet av våren 2021, eller returnere kabinettet og få pengene tilbake.

Tar fyr

Problemet oppstår ved at kretskortet som grafikkortet monteres til er festet med skruer til kabinettet, men uten kobberbelagte jordingspunkter som man gjerne ser på for eksempel hovedkort. Dette gjør at skruene som de er festet med kan føre til en kortslutning når de slutter kretsen mellom kretskortet, som fører en 12-volts spenning og kabinettet som er jordet.

Steve Burke og YouTube-kanalen Gamers Nexus har gjort mye feilsøking og research rundt dette fenomenet og klarte til slutt å fremprovosere feilen. NZXT har stanset alle salg av kabinettet fra sin nettbutikk og videre til distributører, men det er usikkert hvorvidt forhandlere i Norge har stanset salget.

Dersom du har et slikt kabinett, anbefales det at man tar kontakt med salgsstedet. Les mer om dette fra NZXT her.

FOTO: GAMERS NEXUS/YOUTUBE
Powered by Labrador CMS