Gangbro til besvær: Vurderer ferdselsforbud etter klager

Miksen mellom gående, syklende og elsparkesyklister på en trang gangbro har resultert i flere uheldige episoder.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser Drammen kommune. Uheldige episoder har igjen ført til klager, spesielt fra eldre fotgjengere som har opplevd å bli både sneiet og til og med påkjørt i forbifarten.

- Vi visste at det ville bli trangt på den midlertidige brua i rushtidene, sier prosjektsjef for Bybrua, Tommy Iversen.

Ifølge kommunen er det spesielt i rushtrafikken morgen og ettermiddag da mange skal over brua på en gang at fort kan bli lettere kaostilstander, og de ber nå de som ferdes på hjul om å ta hensyn.

- I periodene da mange bruker brua, er det ekstra viktig å vise hensyn. Særlig er det viktig at syklister setter ned hastigheten, og når det er veldig mange mennesker på brua, bør sykler trilles. Dette handler både om trafikksikkerhet og opplevelsen av trygghet. Det er ikke noen god opplevelse å føle at man blir «sneiet» av en sykkel i høy hastighet, fortsetter Iversen.

Ettersom den midlertidige brua er både gang og sykkelbru, er det fra kommunens side tilrettelagt for at både syklister og elsparkesyklister skal kunne bruke den, for å opprettholde så mange alternativer som mulig til å ferdes over elva. Blant annet er trappene på Strømsø-siden bygget med spor over trappetrinnene for å lett kunne trille sykler og elsparkesykler opp og ned, som demonstrert på bildet under:

Parkeringsforbud på brua

Men allerede nå vurderer kommunen et ferdselsforbud mot elsparkesykler og sykler dersom situasjonen ikke bedre seg. Allerede fra før brua åpnet var det innført saktesone med elsparkesyklene, som ikke går mer enn 6 km/t over brua.

I tillegg er det parkeringsforbud på brua. Dette viser det seg ifølge kommunen at mange ikke respekterer, og kommunen har derfor jobbet med elsparkesykkelaktørene i byen de siste dagene for å få dette til å fungere.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">IKKE SLIK: </span>Dette ønsker ikke kommunen å se. Mange elsparkesykler har blitt parkert på toppen av trappa på Strømsø-siden.</span>
IKKE SLIK: Dette ønsker ikke kommunen å se. Mange elsparkesykler har blitt parkert på toppen av trappa på Strømsø-siden.

- Tirsdag morgen var det ingen feilparkerte elsparkesykler på brua, jeg håper dette er en indikasjon på at forbudet nå fungerer som det skal. Vi håper at saktesone og parkeringsforbud vil være tilstrekkelige tiltak, og ønsker å la dette få noen flere dager for å gå seg til. Viser det seg at det ikke er tilstrekkelig, kan det bli aktuelt å vurdere et ferdselsforbud, men vi håper ikke det blir nødvendig, sier Gert Myhren i kommunens virksomhet for samferdsel, vei og park.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SLIK:</span> Trilling av sykkelen er å anbefale, mener kommunen.</span>
SLIK: Trilling av sykkelen er å anbefale, mener kommunen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">IKKE SLIK: </span>Sykling på sykkelen er ikke å anbefale, ifølge kommunen.</span>
IKKE SLIK: Sykling på sykkelen er ikke å anbefale, ifølge kommunen.
Powered by Labrador CMS