Gjenopptar uløst drapssak

Cold Case-gruppen til Kripos skal gjøre nye undersøkelser rundt det antatte mordet på Nina Bråthen (46), som ble funnet død i leiligheten sin på Fjell sommeren 2019.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Nå har Sør-Øst politidistrikt besluttet at Nina-saken skal gjennomgås på nytt, skriver VG. Som tidligere omtalt av DRM24 tok det nesten et halvt år før politiet gikk ut med saken i offentligheten, etter at 46-åringen bosatt i en av blokkene på Fjell ble funnet død i leiligheten sin 23. juli 2019.

Ifølge VG gikk det opp mot fire måneder før viktige etterforskningsskritt ble gjennomført.

Når politiet først gikk ut med saken i media og etterlyste tips fra publikum, var det etter at en mann i 40-årene ble siktet for drap. Politiet mener på bakgrunn av rettstekniske undersøkelser, at Bråthen ble kvalt. Siktelsen ble imidlertid senere frafalt på bevisets stilling, det ble aldri tatt ut tiltale og den siktede mannen løslatt.

Siden har saken stått som uoppklart, men nå skal etterforskningen altså gjennomgås på nytt over nyttår.

– Og vi tenkte at den gjennomgangen bør gjøres av noen som ikke har sett på saken tidligere, sier påtaleleder Kjell Johan Abrahamsen i Sør-Øst politidistrikt til VG.

- Åpne for at vi kan ha oversett noe

Slik kom Cold Case-gruppa til Kripos inn i bildet. Gruppa har tidligere undersøkt en rekke uløste drapsgåter på nytt, med varierende hell.

- Politidistriktet er åpne for at de kan ha oversett noe i Nina-saken, selv den ble etterforsket bredt og med mye ressurser, sier Abrahamsen.

Cold Case-sjef Espen Erdal understreker at å sette ny ekspertise på saken, ikke nødvendigvis resulterer i oppklaring eller gjennombrudd.

- Jeg har registrert at det foreligger en usikkerhet i denne saken. Jeg tenker derfor at den fortjener en ny grundig gjennomgang, og jeg synes det var klokt av Sør-Øst politidistrikt å ønske at nye øyne skulle se på saken, sier Erdal til VG.

Powered by Labrador CMS