Politiet bekrefter: «2007-gjengen» stod bak volds­episode på Strømsø Torg

Det var en fraksjon av den mye omtalte kriminelle ungdomsgjengen som har herjet i sentrum det siste året som i hovedsak var delaktige i voldsepisoden hvor en mann ble slått med belter og sparket mens han lå nede mandag.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Som tidligere omtalt av DRM24 har ungdommene i gjengen, hvor de mest aktive er født i 2007 og er 15 år gamle, etter hvert blitt kjent for mange tilfeller av grov kriminalitet som ran, grov vold, trusler og utpressing.

Flere personer fra den samme gjengen har også blitt ilagt oppholdsforbud av politiet i deler av sentrum for kort tid siden, men nå bekrefter politiet overfor DRM24 at det i hovedsak var de samme personene som var delaktige i voldsepisoden utenfor jernbanestasjonen mandag kveld.

En eldre mann ble banket opp av minst fire av guttene, som brukte belter å slå med og sparket mannen gjentatte ganger mens han lå nede, før de forsvant. Politiet greide imidlertid å hanke inn de fleste i etterkant.

- Det er snakk om mange av de samme personene. Saken blir nå etterforsket og de aktuelle ungdommene vil bli kalt inn til avhør når vi har fått inn videoer, snakket med vitner og fornærmede, sier forebyggende leder i drammenspolitiet, Geir Oustorp.

Ifølge Oustorp er omstendighetene rundt hendelsen foreløpig noe uklare, men de skal ha kontroll på hva som har skjedd under selve hendelsen ettersom denne er festet på video.

Ifølge Oustorp blir det nå en vurdering hva politiet foretar seg videre med guttene, med tanke på nye oppholdsforbud eller andre tiltak.

- De hadde oppholdsforbud en helg i september, og det klarte de. Nå kan de gå hvor de vil, så får vi se hva som skjer til helgen.

Powered by Labrador CMS