De evigunge gutta i DRM Klikk pusher 40, men holder det gående med både liveopptredener, nye låter og musikkvideoinnspillinger - den siste med det industrielle Drammen som backdrop og sidekick-en Fred E (bildet) på trompet. Klikk på vinduet for å se video!

Rykende fersk, laidback drammensræpp

DRM KLIKK: «Finfin» Siste verk fra trioen som tviholder på hiphop-stilarten slik vi kjenner den fra slutten av 90-tallet gjør det de kan best, og serverer en sommersoft låt herlig stappfull av nostalgiske drammensreferanser og raske rim få andre kan skilte med i 2022.

Publisert Sist oppdatert

MUSIKK: Med sommerferien for døra lanserer de til tider hardtslående gutta i DRM Klikk en splitter ny musikkvideo hvor oppskriften er italienske ingredienser og klassisk rap i drammensinnpakning.

Jørgen Eskerud a.k.a. «Ormstunge» på taket av Kulkompaniet med havna i bakgrunnen.


Her introduseres nye takter i form av både trompettoner og italienske designerklær, i en herlig, laiback miks i låta «Finfin». Melodisk sett vekker dette assosiasjoner til Cypress Hill-låta «Tequila Sunrise» fra slutten av 90-tallet - men som vanlig på ekte drammensdialekt så brei som du får den. Mannen bak trompet er forøvrig DRM-sidekick-en Fred E (Fredrik Eldøy) mens Phreske Phred (Fredrik Stenbro) står for beaten.

Visuelt sett er musikkvideoen krydret med det industrielle Drammen som backdrop i cinemascope-format, og elementer som Tangenkaia, Holmen, motorveibrua og det litt rufsete strøket på Bangeløkka som gjennomgangstonen - i en aldri så liten nostalgitripp gjennom deler av byen som stort sett har stått uforandret de siste 30 åra.

Den observante lytter/seer vil forøvrig finne artige referanser til både Sopranos og andre italienske godbiter - sluttplakaten i videoen er naturligvis intet unntak, forøvrig signert den drammensbaserte filmfotografen Stian Tandberg. Her det lokalt håndverk i alle ledd, og det holder uforskammet høy standard.

For alle som liker rapmusikk av den gamle skolen og i tillegg har et hjerte for Drammen er det bare å lene seg tilbake og nyte tonene, uansett om anledningen er nachspiel på Stordammen eller en kald Aass på verandaen i kveldssola. Det er få om ingen her til lands som holder den klassiske hiphop-en like godt i hevd som dette.

Lyst til å oppleve DRM Klikk live? Gutta holder konsert på Skur 4 førstkommende lørdag klokka 21.00.

Powered by Labrador CMS