Politiets nye laserfartsmåler måler hastighet samtidig som den tar bilder og video.

Politiets nye superlaser – sikrere og kan ta flere fartssyndere

Politiets nye laserfartsmåler måler hastighet samtidig som den tar bilder og video. Den kan også brukes i tettbebygde strøk på korte avstander – eksempelvis skoleveier.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: – Teknologien gir nøyaktige målinger av hastighet også på mindre kjøretøy som el-sparkesykler, sier fagansvarlig Bilal Hussain i Politiets Fellestjenester (PFT) til politiet.no.

De nye laserfartsmålerne gjør det mulig å utføre målinger fra så nært som 30 meter og opptil 500 meter. Dette gir økt fleksibilitet og betyr at politiet nå kan utføre trafikkontroller der hvor det tidligere var vanskelig, som på skoleveier og i tettbygde områder.

Tar flere fartssyndere

– Instrumentets laserstrålebredde er liten og gir nøyaktige målinger på mindre kjøretøy som motorsykler og elektriske sparkesykler, forteller Bilal Hussain.

Laserfartsmåleren sender 200 laserpulser pr. sekund for å måle hastigheten. Utstyret gir også sikre målinger i utfordrende værforhold med regn eller tåke.

– De nye laserfartsmålerne vil være et viktig bidrag i trafikksikkerhetsarbeidet. Vi har deltatt i testingen av utstyret og ser frem til å ta det i bruk, sier UP-sjef Knut Smedsrud.

Smedsrud forteller at kameraet dokumenterer målesituasjonen og vil blant annet bidra til å utelukke sveipmåling. Politiet kan vise dokumentert måling i en eventuell rettssak i tillegg til tjenestepersonens forklaring.

De nye laserfartsmålerne med kamera tas fortløpende i bruk i alle UP-distrikt og politidistrikter fra mars måned.

Saken ble omtalt i politiet.no og nettavisa Langs veien først.

Powered by Labrador CMS