TALTE MILJØETS SAK: Rollene ble snudd på hodet da Frp's Knut Gjerde, som vanligvis ikke er den største miljøprofilen i drammenspolitikken, argumenterte mot det han mente var miljøskadelig politikk fra Miljøpartiet.

Frp-Gjerde så rødt over MDG-forslag:
– Miljøkriminalitet!

Fremskrittspartiet reagerte kontant da Miljøpartiet i Drammen ville starte salting av veien til Landfalltjern vinterstid.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det var i teknisk hovedutvalg at den politiske debatten om salting av den aktuelle veistrekningen utspilte seg tirsdag.

Salting er som kjent ikke spesielt bra for naturen, og noe overraskende var det derfor at forslaget stammet fra nettopp Miljøpartiets Kari Palm.

Frp har i en årrekke vært motstander av veisalting, og i dette tilfellet så altså Drammen Frp's Knut Gjerde sitt snitt til å inkassere et miljøpolitisk poeng på bekostning av MDG.

- Jeg må si det er rart å skulle utrede salting i marka, det grenser til miljøkriminalitet å salte så langt inni skauen, uttalte Gjerde i debatten ifølge dt.no som først omtalte saken.

Bratt vei skaper trøbbel om vinteren

Årsaken til debatten om salting er at kommunen har foreslått å legge om veien til Landfalltjern fordi den er så bratt. Som følge av et stramt kommunebudsjett har man imidlertid valgt å se på andre løsninger som kan avhjelpe situasjonen de nærmeste årene, skriver avisa.

MDG foreslo derfor et prøveprosjekt med veisalting allerede i vinter for å gjøre fremkommeligheten bedre i de bratte bakkene.

Høyres Tor Tveter foreslo å utsette saken for å belyse økonomiske og miljøemessige aspekter ved forslaget til vedlikehold, og fikk støtte fra kommunens administrasjon og det politiske flertallet.

NB! Kommunen besørger allerede strøing av den aktuelle veistrekningen.

Powered by Labrador CMS