MENINGER: Rune Fortun
Lokallagsleder, Drammen Venstre

Herman Ekle Lund fjernes ikke

MENINGER: Når politisk kommentator Tom Berntzen i sitt nokså krasse innlegg skriver at Ekle Lund bør ta hatten og gå, så kan vi ikke unngå å svare. For med et slikt innlegg kan det komme spekulasjoner.

Det har ikke vært et tema, eller oppe til diskusjon, at Herman Ekle Lund skal fjernes fra Venstres liste. Han er vår soleklare førstekandidat, og et samlet lokallag står bak han. Den samme støtten har han fra fylkeslaget og Venstre nasjonalt. At Herman er vår ordførerkandidat er noe Drammen Venstre har valgt, og ikke noe han har funnet på selv.

Det er mange grunner til at Herman står på topp. Han er en av de mest engasjerte og dyktigste lokalpolitikerne i Drammen. Han har et fantastisk overblikk kombinert med detaljkunnskap som få andre har. Vi har det siste året blitt en vesentlig større gruppe i «styre og stell» i Drammen Venstre, og Herman er flink til å inkludere og involvere, og oppfattes som ydmyk. Det er heller ikke sånn det har blitt påstått: At Herman styrer Drammen Venstre. Det er en ganske stor gruppe som «styrer» Drammen Venstre, og Herman følger lojalt opp, også de gangene han er uenig med flertallet.

At Herman er vår ordførerkandidat er noe Drammen Venstre har valgt, og ikke noe han har funnet på selv

Kommentaren til Tom Berntzen, og det meste av lokalpressens oppslag om lokalpolitikken den siste uken, har sitt utspring i hendelser som ligger langt tilbake i tid. Og det er litt trist at hendelser langt tilbake i tid, med diverse oppfølgere, har blitt en føljetong som i stor grad styrer den politiske debatten og hvordan lokalpressen dekker drammenspolitikken.


Nå er det langt på overtid for å legge den ballen død. Drammen Venstre vil ikke være en bidragsyter til at konflikten blusser opp, derfor kan vi oppfattes som ordknappe. Drammen Venstre, inkludert Ekle Lund, kommer ikke til å kommentere eller følge opp denne saken mer. Om føljetongen rundt konflikten fortsetter, blir det uten vårt tilsvar.

Vi er enige om at det er mange andre saker det er mye viktigere å bruke tid og ressurser på. Det er mange viktige politiske saker som skal opp i løpet av våren, det er valg til høsten, og neste kommunestyreperiode blir minst like viktig som den vi er inne i. Så da blir det vårt fokus.

Da er siste ord i denne saken sagt fra Drammen Venstre. Om det er voksent eller ikke, er opp til Tom Berntzen å bedømme.

Av
Rune Fortun
Lokallagsleder Drammen Venstre

Powered by Labrador CMS