Frp's forhandlingsleder Jon Helgheim (t.v.) og gruppeleder og førstekandidat Ulf Erik Knudsen.

MENINGER: Jon Helgheim
Drammen Frp

Frp's forhandlingsleder Jon Helgheim (t.v.) og gruppeleder og førstekandidat Ulf Erik Knudsen.

Tom Berntzen med nye røverhistorier

MENINGER: «Det viktigste er å gi brukerne gode tjenester, ikke hvem som utfører dem. Vi vil derfor legge til rette for fritt brukervalg og vurdere konkurranseutsetting ved flere av kommunens lovpålagte tjenester.»

Teksten er hentet fra samarbeidsavtalen mellom Høyre, FrP, KRF og Pensjonistpartiet. Kommentator Tom Berntzen hevder å ha lest avtalen nøye. For noen dager siden beskyldte han meg for å bryte samarbeidsavtalen ang byvekstavtaler, noe han nå åpenbart har skjønt var et bomskudd.

Men i stedet for å la det bli med å ha bommet en gang, forsøker han seg med nye påstander i sin underlige vendetta mot undertegnede. Denne gangen at jeg skal ha brutt samarbeidsavtalen med soloutspill om å privatisere sykehjem.

Selv etter å ha lest avtalen nøye klarte han altså ikke å finne at det for eksempel står at vi vil «vurdere konkurranseutsetting ved flere av kommunens lovpålagte tjenester.»

Jeg får se mellom fingrene med at Berntzen feilsiterer meg fra presentasjonen av samarbeidsavtalen, hvor han for øvrig ikke var tilstede. Jeg sa ikke «vi vil privatisere sykehjem», jeg sa at vi vil vurdere å slippe til private tilbydere ved kommunens lovpålagte tjenester og at det også kan bety sykehjem.

Her er en annen formulering fra avtalen som også bygger opp under det jeg sa: «Åpne for ideelle og private tilbydere hvor målet er at eventuelt overskudd brukes til kvalitetsforbedring av tjenestene». Denne formuleringen innrømmer Berntzen å ha sett, men påstår den ikke handler om å åpne for private. Forstå det den som kan.

Om det ender med private drivere av sykehjem gjenstår å se. Her er det mange forhold som skal vurderes, men samarbeidspartiene er helt enig i at det ikke er viktig hvem som leverer tjenestene, men at innbyggerne får beste mulig tjenester til lavest mulig pris.

Jeg forstår Berntzens frykt for kaotisk styring, men foreløpig er det bare aviskommentatoter som forsøker å lage kaos.

Av 
Jon Helgheim
Drammen Frp

Powered by Labrador CMS