Slik vil Kreftings gate bli lagt om for en periode, for å kunne bygge deler av en ny overvannsledning for Drammen kommune. Arbeidet med å krysse Kreftings gate vil etter planen pågå til desember, deretter vil gaten bli lagt tilbake til dagens trasé.

Legger om Kreftings gate – advarer om kødannelser

Bane NOR bygger deler av Flisebekken 2, som er en ny overvannsledning for Drammen kommune. For å bygge den over Kreftings gate må kjørebanen legges om for en periode.

Publisert

STRØMSØ: Kreftings gate legges om fra 23. oktober, for å bli lagt tilbake til opprinnelig trasé i desember.

Det må til for å få bygget overvannsledningen Flisebekken 2, som må passere under fylkesveg 283, Kreftings gate i Drammen, opplyser Bane NOR i en pressemelding.

Forventer køer - spesielt i rushtiden

Det forventes kødannelse, særlig i rushtiden, i hele denne perioden. Når veien er lagt om, kan Bane NOR få spuntet slik at grunnen blir støttet opp. Deretter kan det bli utført nødvendig gravearbeid for bygging av overvannsledningen, der den passerer Kreftings gate.

– Vi beklager ulempene dette påfører de berørte naboene og for trafikantene. Vi håper de trafikantene som har anledning til å velge andre veier, eller som har mulighet til å kjøre til tider utenom rushtiden, gjør dette i perioden arbeidene pågår, sier Bane NORs prosjektleder Eirik Korsnes.

Han håper på forståelse for at det er viktig å få fullført byggingen av overvannsledningen.

Fra 1000 til 8000 liter i sekundet

Flisebekken 2 er nødvendig for å ha en sikker og fremtidsrettet løsning for overvann i området. Den vil ha kapasitet til å ta unna 8000 liter vann i sekundet, mens dagens Flisebekken tar unna 1000 liter.

Når veien er lagt om, vil arbeidet med å støtte grunnen i Kreftings gate fortsette. Dette arbeidet er planlagt å pågå til desember, før veien legges tilbake i sin riktige trasé igjen.

Da vil det bli spuntet, gravd og klargjort i de tilstøtende områdene der Flisebekken 2 skal ligge, som vist i illustrasjonen. Arbeidet med spunt vil pågå i uke 43 og 44, innenfor kl 07:00 til 19:00 fra mandag til lørdag.

Her kan du lese mer om hvordan byggingen av Flisebekken 2 påvirker deg som er nabo i området.

Dette skjer fremover:

Fra oktober til november vil Bane NOR arbeide ved Nettbusstomta, fra november til desember man krysse Kreftings gate. Da vil også hele veien bli lagt om lokalt inne på Nybyen terminal forbi anleggsområdet.

Våren 2022 vil man jobbe mellom Kreftings gate og Grønlandsundergangen, mens man regner med å krysse sporområdene mot Drammenselva i august-september 2022. Arbeid med konstruksjonene ved utløpet til Drammenselva er planlagt i september-oktober 2022.

Det vil foregå noen arbeider høsten 2022 også ved Grieffenfelds gate med påkobling mot anlegget etter at den nye overvannsledningen er bygget ferdig helt ut i elva og settes i drift.

Powered by Labrador CMS