Stor pågang og lang ventetid:
- Mange bekymrede foreldre

Legevakta i Drammen er i ferd med å få sprengt kapasiteten som følge av barn med luftveisinfeksjoner. - Vi prioriterer de sykeste først.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser Drammen kommune. Legevakta merker nå stor pågang av pasienter med luftveissymptomer, særlig små barn. Antall henvendelser gjør at ventetiden kan bli lang.

Årsaken er alle luftveisinfeksjonene som sirkulerer, i tillegg til økt smitte med coronavirus.

- Legevakta merker en økt trafikk på telefonen og ved fysisk frammøte. Det er mange bekymrede foreldre som ringer, og det er ikke alltid legevakten foreldrene burde ta kontakt med, opplyser kommunen.

- Kontakt fastlegen først

Fastlegen er den som kjenner pasienten best, og det er fastlegen som skal kontaktes hvis du føler deg syk og trenger legehjelp som ikke er akutt. Før du kontakter legevakt på ettermiddagen eller kveld kan det være nyttig å vurdere om dette kan vente, og tas med fastlegen neste dag.

– For oss er det viktig at folk vet at legevakten er åpen og tilgjengelig. Samtidig må vi gjøre prioriteringer med tanke på alvorlighetsgrad av akutt sykdom. Vi prioriterer de sykeste først. Det kan bety lang ventetid for de som ikke er fullt så syke, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Legevakta forbereder seg på økt antall pasienter med luftveisinfeksjon ut over vinteren. De er opptatt av å sikre god helsehjelp til de som er akutt syke og trenger legetilsyn. Nå er pågangen stor, noe som betyr at ventetiden på legevakten kan være lenger enn folk setter pris på.

Råd til foreldre

I løpet av et normalt år, kan friske barn gjerne få 6–10 luftveisinfeksjoner. Dette er i seg selv ikke farlig.

Legevakten har utarbeidet råd til foresatte om hvordan de bør håndtere og vurdere barn med luftveisinfeksjoner, og når de bør kontakte lege.

Powered by Labrador CMS