Fortsatte målfesten - puster topplagene i nakken

Strømsgodset kan notere seg nye poeng i rekken av kamper mot de beste lagene i eliteserien, og overbeviste i 3-2-triumf mot Viking på Marienlyst.

DRAMMEN: Viking har toppet tabellen tidligere i vår og ligger for øyeblikket på 2. plass i serien to poeng bak Lillestrøm. Med seier i Drammen ville gjestene fra Stavanger ta tilbake tabelltoppen, men formsterke Strømsgodset har spilt på seg solid med selvtillit de siste ukene.

Etter fem kamper uten tap tok Godset på ny tak i kampen fra start, i det som skulle bli en svært underholdende fotballkamp på Gamle Gress - med tilsammen fem mål.

Etter 22 spilleminutter var det nok en gang Johan Hove som åpnet scoringsballet med sin sjette scoring på like mange kamper, før Viking utliknet på straffe kvarteret senere og lagene gikk til pause på uavgjort.

Godset fortsatte imidlertid presset etter hvilen, og andre omgang var fortsatt ikke ti minutter gammel da Lars Jørgen Salvesen hamret inn 2-1. Fire minutter senere: Straffe til Strømsgodset - og Herman Stengel økte til 3-1 til ville jubelscener på Marienlyst.

Ny spenning i kampen ble det da Veton Berisha reduserte til 3-2 etter 70 minutter, og noen ulidelige spennende siste 20 minutter for hjemmepublikummet.

5.124 publikummere kunne imidlertid puste lettet ut da Strømgodset ridde av stormen og kunne innkassere nok en trepoenger på hjemmebane - og sin sjette kamp på rad uten tap.

Med 17 poeng ligger Strømsgodset fortsatt på 4. plass på tabellen, men er nå i ferd med å blande seg inn i tetstriden, kun to poeng bak Molde, fire poeng bak Viking og seks poeng bak serieleder Lillestrøm. Bak seg har Strømsgodset nå en luke på tre poeng ned til Aalesund før søndagens kamper.

Med andre ord en viktig seier for Strømsgodset før det nå blir nesten tre ukers landslagspause - neste seriekamp spilles først 18. juni mot Sarpsborg borte.