FORTVILTE: Det ble et surt tap for kaptein Gustav Valsvik og debutant Thomas Grøgaard i Godset-forsvaret, mens eks-Godset Moses Mawa jublet hemningsløst for seier foran SIF-fansen.

Rotet bort poengene på overtid

Strømsgodset burde tatt ledelsen ved flere anledninger mot Kristiansund, men satte ikke sjansene og tapte til slutt 2-1 i det som kunne blitt en festkveld på Marienlyst.

DRAMMEN: I første seriekamp etter landslagspausen, med 4.000 tilskuere på tribunen, flere nye spillere på banen og Moses Mawa på motstanderlaget etter overgangen til Kristiansund, skulle Godset følge opp den gode trenden og sikre tre nye poeng.

Slik gikk det altså ikke - istedet ble årets første hjemmetap et faktum.

Det var Kristiansund som tok føringen i matchen på straffe, litt mot spillets gang og med god hjelp av dommeren, vil nok enkelte hevde.

Lagene gikk til pause med ledelse til bortelaget - til tross for flere gode Godset-muligheter, var det målvakt Viljar Myhra som hindret en enda større KBK-ledelse før hvilken.

I FULL STREKK: Viljar Myhra ble kåret til beste Godset-spiller, og fikk bruk for alle sine 194 centimeter og vel så det.

Fikk ikke uttelling

Det tok imidlertid ikke lang tid etter pause før et hakket friskere Strømsgodset så ut til å skulle sette skapet på plass.

Fred Friday var farlig frempå flere ganger, og etter en avslutning havnet returen i beina på Kristoffer Tokstad, som banket inn 1-1 i det 54. minutt.

Midtveis i omgangen byttet Godset inn flere av sine nysigneringer, og både Jordan Attah Kadiri og Thomas Grøgaard fikk sin første minutter i SIF-trøya uten å utrette det helt store. Sistnevnte ble mest anonym på venstrebacken, mens Kadiri var involvert i flere sitasjoner foran Kristiansund-målet og kunne blant annet notere seg et stolpeskudd i debuten.

HAR MER Å BEVISE: SIF-debutant Thomas Grøgaard kom inn for Jonathan Parr på venstre-backen.

Giftigst foran Kristiansund-målet var Fred Friday, som hadde en gigant-sjanse og burde sendt Godset i ledelsen i siste halvdel av 2. omgang. Ballen gikk hårfint utenfor fra kloss hold, og i det kampen så ut til å ebbe ut i uavgjort, dunket Kristiansund inn 2-1-målet etter litt klabb og babb i feltet - og tok med seg alle poengene fra Drammen.

NÆRME LEDELSEN: Her burde Fred Friday satt 2-1.

Ipalibo Jack, som forøvrig spilte sin kamp nummer 50 for Strømsgodset, måtte nok en gang byttes ut etter trøbbel med beina - han stilte til start bandasjert og teipet opp etter å ha blitt skadet i forrige hjemmekamp mot Brann, men bærer tydelig fortsatt preg av trøkken han fikk den gang.

Ettersom de fleste lagene bak Godset på tabellen også gikk på et tap i helgas runde, ligger imidlertid drammenserne fortsatt på en 9. plass på tabellen, med sine 25 poeng.

Brann, som tok sin første seier på en evighet, ligger nå a poeng med både Mjøndalen, som tapte 4-0 mot Molde, og Stabæk, alle med 13 poeng i bunn av tabellen: