KONSTANT TRUSSEL: Halldor Stenevik var «overalt» og sørget for at Rosenborg-forsvaret fikk hendene fulle.

Valset over RBK i sesongens første hjemmeseier

Oddsene for 5-0-tap for Sandefjord etterfulgt av 3-0-seier mot Rosenborg var nok ikke høye i forkant. Om ikke annet viser Godset at toppnivået fortsatt er høyt - nå blir utfordringen å skape stabile prestasjoner videre.

DRAMMEN: Det var et offensivt og overraskende selvsikkert Strømsgodset som gikk på banen mot Rosenborg etter de prestasjonene vi har vært vitne til nylig. Og kampen var ikke eldre enn 20 minutter før gjestene fra Trondheim hadde fått to mål i sekken på Marienlyst.

Det skal sies Rosenborg startet kampen på verst tenkelig vis etter bare minuttet spilt, før Johan Hove doblet ledelsen etter 20 minutter. Et effektivt Strømsgodset omsatte for en gangs skyld sjanser i mål, og Ipalibo Jack satte punktum med kampens tredje og siste scoring i det 37. minutt etter en hodeduell på corner.

Gjestene tok mer over ballbesittelsen i 2. omgang, men maktet ikke produsere de store målsjansene til tross for at de syntes å kontrollere store deler av spillet.

Dermed gikk lagene av banen med imponerende 3-0 til Strømsgodset, og en trepoenger som sendte drammenserne over kvalikplassen igjen med sine seks poeng - en poengsum de forøvrig deler med fire andre lag, inkludert Rosenborg.

MÅLSCORER: Ipalibo Jack feiret på denne måten etter 3-0.
Målscorer Johan Hove feiret hemningsløst foran en mindre entusiastisk Kjetil Rekdal etter kampen.

Neste serierunde venter trolig tøff motstand da Strømsgodset reiser til Stavanger for å møte serieleder Viking 12. mai. Neste hjemmekamp er først 22. mai - og da blir det rivaloppgjør mot selveste Vålerenga.