Topp-plassering til Konnerud Skolekorps

På andreplass i distriktsmesterskapet på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I helgen har det vært distriktsmesterskap for skolekorps på østlandet. På søndag var 40 korps i aksjon i Asker kulturhus. Med 94 poeng sikret Konnerud skolekorps seg en knallsterk andreplass.

Flere korps fra Drammen og omegn har deltatt og Øren skolekorps sikret seg en sterk fjerdeplass med 91 poeng. Begge korpsene konkurrerte i den største divisjonen: 3. divisjon. Seieren gikk til Ila og Bolteløkka Skolekorps fra Oslo.

Mye øving og stor fremgang

Under ledelse av dirigent Sivert Fjeldstad Madsen har hovedkorpset til Konnerud Skolekorps i hele år forberedt seg på konkurransen.

Hovedkorpsleder Anita Scherf-Mathisen er stolt av musikantene: «Alle har lagt ned en kjempeinnsats i forkant av mesterskapet og det har vært skikkelig gøy å høre fremgangen på øvingene.»

All øvingen betalte seg i Asker på søndag. De skriftlige tilbakemeldingene fra dommerne var også svært gode:

«BRAVO! Dette var gøy å høre på!! Virkelig!!, skriver dommer Morten Fagerjord i sin tilbakemelding, som detaljert går gjennom hele repertoaret som ble spilt.

Stykkene som ble fremført var: «Celebration for Winds and Percussion» av James Swearingen, «Intermezzo» fra operaen «Cavalleria rusticana» og «A Klezmer Karnival» av Philip Sparke. 

17. mai

Etter å har forberedt seg på et mesterskap i 3.5 måneder skal korpset nå forberede seg på det folk flest forbinder med korps: 17. mai og marsjering.

På tirsdag starter omstillingen, og samtidig rykker 8 nye juniorkorpsmedlemmer inn i hovedkorpset.

Ønsker seg nye rekrutter

Å drive et skolekorps krever kontinuerlig påfyll etterhvert som musikantene blir eldre. Konnerud Skolekorps starter en ny rekruttperiode frem mot sommeren, og på tirsdag blir det travelt på øving.

Samtidig som yngre musikanter rykker oppover og helgens andreplass skal feires er det også instrumentprøving for nye musikanter som vil bli med i et av distriktets aller beste korps.

Korpset har instrumentprøving to tirsdager på rad fra klokken 17.30 på Konnerud skole og håper mange har lyst til å begynne, slik at det blir et stort korps som går inn i jubileumsåret 2025. Da fyller nemlig korpset 70 år. Noe som skal markeres med jubileumskonsert i Drammen teater, fest og stor utenlandstur.

Powered by Labrador CMS