SERVICEINNSTILT POLITI: Her gir lovens lange arm en bilist en hjelpende hånd, for ikke å si kropp, for å komme seg videre onsdag formiddag.

Det verste snøkaoset i manns minne: - Vi blir nedringt om biler som står fast

Telefonen på politiets operasjonssentral er rødglødende. Over hele drammensområdet stod det biler på kryss og tvers som ikke kom seg av flekken, hadde kjørt ut og skapte totalt kaos i trafikken onsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Etter en rundtur rundt i byen i morgentimene onsdag er det klart at det varslede snøkaoset har slått til for fullt. Og for drammensområdet sin del, betydelig verre enn spådommene skulle tilsi.

Totalt var det varslet omlag 15 centimeter snø i Drammen. Allerede ved 11.00-tiden anslår DRM24 at det har falt et sted mellom 30 og 40 centimeter siden natta. Snøværet vil imidlertid avta utover ettermiddagen.

I GRØFTA: En kvinne forteller at bilen gikk rett fram over midtrabatten i krysset Vallersveien/Konnerudgata. Det endte med knekt foraksel i snøfonna.

Totalt kaos på veiene

Det voldsomme snøfallet kombinert med tildels sterk vind og snøfokk fører til at brøytemannskapene ikke greier å holde selv de mest trafikkerte hovedveiene noenlunde frie for snø.

Det er meget utfordrende kjøreforhold over hele distriktet med mindre man er heldig og kommer rett etter brøytebilen

Spesielt i områdene med bakker har det vært mange kaotiske situasjoner hvor biler, busser og lastebiler har stått på kryss og tvers. Busstrafikken er naturligvis også rammet og Braker melder om massive problemer. Ved lunsjtider meldte Brakar at alle busser i drammensområdet ble innstilt, og Bane NOR at all togtrafikk på hele Østlandet stenges inntil videre.

PROFFEN/KONNERUDGATA: Stemningsrapport fra kjent problemkryss hvor det hersket tidvis kaos onsdag formiddag. Her står tre biler fast.

Kaos på kaos i Konnerudbakkene

Et av områdene som har vært rammet av en rekke kaos-episoder er Konnerudbakkene. Det startet med at en buss satte seg fast og sperret veien oppover tidlig på morgenkvisten, og skapte store forsinkelser i rushtrafikken. 

BOM FAST: Maxitaxi i Konnerudbakkene. Sjåføren forteller at beskjeden fra Viking var 24 timers ventetid på bilberging.

Senere på formiddagen var ikke situasjonen mye bedre. Ved 10.00-tiden var veien midlertidig sperret igjen som følge av biler på kryss og tvers ved starten av trefelt-strekningen. Litt lenger ned i krysset ved Professor Smiths Allé var det også totalt kaos i en halvtimes tid med biler som ikke kom igang og satte seg fast.

Dette førte igjen til lange køer, før begge situasjene etter hvert ble løst takket være handlekraftige folk på stedet - og en politipatrulje som etter hvert kom for å bistå med det trafikale.

Denne situasjonen forårsaket lange køer, og en del sjåfører måtte gi opp og gjøre vendereis ned mot sentrum.
Lovens lange arm bisto villig uheldige bilister og demonstrerer her riktig skyveteknikk for å få bilen løs.
- Det er stort sett dette vi har holdt på med i dag, er beskjeden fra patruljen. - Litt mindre gass, var også beskjeden til sjåføren som fikk kommet seg videre med politiets hjelp.

På en kjøretur fra strekningen Vestbygda skole til Professor Smiths Allé talte DRM24 fire utforkjøringer og omlag 15 biler som stod fast.

FAST: En ung kvinne måtte vente i flere timer uten å komme seg av flekken i bakkene opp fra Svingen mot Jordbrekkskogen. Hun hadde fått beskjed om at også bergingsbilen stod fast.

Politiets operasjonssentral bekrefter tendensen overfor DRM24.

- Vi blir nedringt om og av biler som står fast overalt, er beskjeden.

TESLA I GRØFTA: Ved avkjøringen til Hallermoen i Konnerudgata.

Advarer mot å stoppe på E18

Politiet har også gått ut med en kraftig advarsel til mange bilister som stopper på E18 for å skrape ruter eller vindusviskere.

-  Det oppstår mange trafikkfarlige situasjoner langs E18 aksen gjennom distriktet vårt, da kjøretøy stanser for å skrape ruter og fjerne is fra vinduspusserne. Særlig stanser mange på nødlommer i tunellene. Samtlige tuneller er skiltet ned til 70 km/t, uttaler operasjonssentralen.

RENE KOLONNEKJØRINGEN: Værgudene var rause med både snø og vind onsdag. Her er det full stopp i Konnerudgata midt på formiddagen.
MÅTTE SNU: Her måtte flere gi tapt i snøkaoset.
Powered by Labrador CMS