Nok et farevarsel for kraftig vind

Meteorologisk Institutt har sendt ut farevarsel for sterke vindkast på Østlandet onsdag og torsdag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Farevarselet gjelder fra onsdag ettermiddag til torsdag ettermiddag.

Det er ventet lokalt kraftige vindkast fra nordvest på 17-23 sekundmeter. Natt til mandag ble det målt vindkast i samme område i Drammen, med sterkeste offisielle måling på 23,7 sekundmeter.

- Fest løse gjenstander og kjør etter forholdene, er oppfordringen fra Meteorologisk Institutt.

Det er ventet aller kraftigst vind tidlig torsdag ettermiddag med middelvind på 10 sekundmeter og kuling vindstyrke. Deretter avtar vinden raskt utover kvelden.

Mange skader etter uværet søndag

Tryg Forsikring har hittil fått inn 52 skadesaker i tilknytting til stormen i Sør-Norge sist søndag.

Kun få timer etter at ekstremværet «Gyda» hadde gitt seg, rammet et nytt uvær Sør-Norge søndag, med orkan i kastene.

– Vi har flest skadesaker på bygninger, men også næringsbygg, hytter og fritidshus samt biler og båter. Det er for det meste vind- og stormskader der tak eller deler av hustak eller annet bygningsrelatert har løsnet i den sterke vinden, men vi har også hele 11 bilskader og 3 båtskader. Geografisk er det stormskader fra nesten hele Sør-Norge, langs hele kysten fra Oslofjorden og opptil Trøndelag, men også fra Innlandet og Viken, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Vi estimerer skadene foreløpig til rundt 7 millioner kroner, men dette er et grovt anslag som vil korrigeres når skadene blir nærmere undersøkt. Erfaringsmessig forventer vi en god del etterregistreringer når folk får bedre oversikt over skadene. Ikke minst når hytter og fritidshus blir undersøkt, legger han til.

Powered by Labrador CMS