VILLE SKAPE FOLKEFEST: Publikumsinteressen ville trolig vært stor etter to år med pandemi.

Avlyser midtsommerfesten:
- Mangler nødvendig drahjelp

Drammenselvas Venner har nok en gang sett seg nødt til å avlyse den planlagte Sankthansfesten, som i år skulle gå av stabelen på Tollbodkaia. Årsaken er manglende respons fra frivillige, kommunen og næringslivet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammenselvas Venner gjorde for første gang siden 2019, i år et nytt forsøk på å stable på beina det tradisjonsrike og populære familiearrangementet Sankthansaften.

Men de var klare på en ting: De trenger drahjelp for å gjennomføre arrangementet.

Etter å ha gjort opp status er beslutningen nå tatt: Foreningen har sett seg nødt til å avlyse som følge av for dårlig oppslutning både fra frivillige og økonomisk bistand fra næringslivet - etter å ha gått ut og etterlyst flere som vil være med å dra lasset.

- Vi er en liten forening og kan ikke risikere å brekke ryggen for å få dette i land. I tillegg ser det ut til at den aktuelle helga krasjer med flere andre arrangementer i byen som vi ikke var klare over da vi planla for dette, sier primus motor og leder i Drammenselvas Venner, Rune Harald Jahnsen, til DRM24.

Han forteller at han har brukt det siste døgnet på å gi beskjed til alle involverte, ansiktsmalere, klovner og frivillige og annen underholdning som er booket inn.

Arrangementet har dratt tusenvis av drammensere i alle aldre til gratis midtsommerfest på Holmenokken i mange år på rad før pandemien. En ting er Jahnsen ekstra skuffet over:

- Vi har på tidligere oppfordring fra kommunenen, Byen Vår Drammen og Næringsforeningen sendt henvendelse til dem om støtte til prosjektet. Vi har ikke hørt noen ting, sier Jahnsen.

Han har imidlertid ikke mistet håpet totalt.

- Vi kommer nok til å forsøke oss igjen neste år. Bålet er kjøpt inn. Det venter bare på at noen skal tenne det opp, sier Jahnsen.

DRM24 har foreløpig ikke lyktes å komme i kontakt med ordføreren og Byen Vår Drammen i sakens anledning.

Powered by Labrador CMS