GULLJUBEL: Kaptein Petter Moen løfter klubbens 10. kongepokal til værs.

Solberg er norgesmestere!

Solberg stakk av med NM-gullet etter scoring i siste spilleminutt, i det som var en uhyre tett og spennende finale mot Stabæk lørdag.

KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE KAMPEN I REPRISE!

BÆRUM/SOLBERGELVA: Det ble en målfattig, men sjanserik NM-finale på Rud/Hauger (Bærum Idrettspark) lørdag ettermiddag i det som er årets viktige kamp i bandy-Norge. 825 tilskuere var på plass, og det var minst like mange tilreisende fra Solbergelva som fra Bærum.

Etter å ha tatt bronsen i serien har Solberg spilt seg til bedre og bedre prestasjoner i NM-sluttspillet, hvor de blant annet tok tre strake seiere mot årets sølvinner Ready i semifinalene.

I finalen ventet serievinner Stabæk for femte året på rad, og den 16. totalt mellom de to lagene. Bæringene slo ut Mjøndalen i semifinalen og spilte 8-8 mot Solberg på Stabekkbanen i siste seriekamp. Denne gangen skulle det også bli jevnspilt, men svært målfattig, slik det ofte blir i disse kampene.

MYE FOLK: Mange hadde tatt turen fra Solbergelva for å se NM-finale.

Forsiktig åpning

Stabæk gikk svært offensivt til verks og tok en tidlig men fortjent 1-0-ledelse i kampen, mens Solberg knapt skapte noe som helst den første halvtimen.

Mot slutten av første omgang våknet Solberg til liv, og både utliknet ved Kristoffer Hellum (18 år) og var uhyre nære på å gå i ledelsen før pause, kun hindret av en feberredning fra Stabæks målvakt Sindre Beckmann.

MEGASJANSE: Sondre Christoffersen rundt hele Stabæk-forsvaret og kom alene med keeper, men 2-1-scoringen ble hindret av en klasseredning.

Eksplosiv 2. omgang

Etter pause var det atskillige høyere temperatur på banen, tempoet var skrudd opp flere hakk og det ble levert målsjanser på løpende bånd.

Ingen av lagene fikk imidlertid uttellig, og etter en omgang hvor Stabæk nok var nærmest ledelsen, var det ingen ringere enn målsniken Sondre Kristoffersen som til slutt sørget for en etterlengtet NM-tittel å ta med seg hjem til klubbhuset i Solbergelva - med 2-1-scoringen omtrent på 90 minutters spill.

MATCHVINNER: Sondre Christoffersen scoret 2-1 i siste ordinære spilleminutt.

Et par tilleggsminutter senere blåste dommeren av kampen, og den fremmøtte Solberg-fansen kunne skyte festfyrverkeriet til himmels før det vanket både vandrepokal og kongepokal på de nybakte norgesmesterne.

LEGGER OPP: SSK-kaptein Petter Moen (40) spilte sin siste A-kamp i NM-finalen, og mottar her vandrepokalen.

- Helt sjukt

Spillende trener Thomas Moen (46), uttalte var «helt ferdig» etter kampen, og oppsummerer bragden slik.

- Det kjennes helt sjuk. Vi holder oss i live og gir oss selv en sjanse, selv om Stabæk er bedre enn oss i store deler av kampen. Men det er et eller annen med det laget her som gjør at vi greier å dra det i land, sier Moen.

Vi gratulerer Solberg med norgesmesterskapet og regner med at Solbergelva blir snudd på hodet i kveld!

KONGEPOKAL: Petter Moen mottar på vegne av laget kongepokalen av president Erik Hansen i Norges bandyforbund.
LAGBILDET: Gull-laget fra 2022.